Amsterdam Art Week viert 10e editie met digitale tentoonstelling

10-05-2022 (10:12) - Creatie

Van 11 tot 15 mei viert Amsterdam Art Week haar 10e verjaardag. Speciaal voor deze editie heeft Amsterdam Art de tentoonstelling 'It’s Your Birthday' samengesteld met kunstwerken van deelnemende galeries, project spaces en residencies. De kunstwerken in de tentoonstelling verbeelden verschillende fasen van een feest: van de voorbereidingen en het festijn zelf tot de afterparty en de daaropvolgende kater. De tentoonstelling is van 11 tot 15 mei in de stad te zien op digitale schermen van JCDecaux, verspreid over 99 locaties in Amsterdam. Op hetzelfde moment is de tentoonstelling ook fysiek te zien in de Amsterdam Art Gallery in Capital C.

"JCDecaux zet zich al 60 jaar in om steden wereldwijd mooier en leefbaarder te maken. De samenwerking met Amsterdam Art geeft een mooie unieke invulling aan deze visie." aldus Walter Kraus, commercieel directeur bij JCDecaux.
 

It’s Your Birthday

De kunstwerken in de tentoonstelling zijn ingedeeld naar vier thema’s die te maken hebben met een feest: de voorbereidingen, het feest, de afterparty en de kater. Zo zie je in het werk 'partyyyyyy hiding under a veil of distracting joyeus sabotage camouflage' van Mette Sterre (Kersgallery) de voorbereidingen van het feest terug, met het dilemma 'wat trek ik aan?'. Het feest is in volle gang in 'The Night Bright With Kisses' van Helen Beard (Reflex Amsterdam), met stiekeme zoenen in een hoekje. Bij de afterparty past het werk 'Holy Guacamole' van Carmen Schabracq (CBK Zuidoost): de laatste persoon op het feest die overblijft. Het schilderij Pollinator (Thirsty Trap) van Anthony Goicolea (Galerier Ron Mandos) verbeeldt de kater en de nadorst op de dag na het feest. Alle kunstwerken zijn te koop en te bezichtigen in de galerieruimte van Amsterdam Art in Capital C.
 

10 jaar Amsterdam Art Week

Van 11 tot 15 mei vindt voor de tiende keer Amsterdam Art Week plaats. Tijdens Amsterdam Art Week presenteert Amsterdam Art samen met 65 kunstinstellingen, waaronder prominente galeries, musea, residencies en project spaces, een bruisende week vol openingen, open studios, artist talks, debatten, performances, filmvertoningen en galerietours. Met het programma brengt Amsterdam Art Week kunstprofessionals, cultuurliefhebbers en het kunstpubliek van de toekomst in aanraking met het beste dat de Amsterdamse kunstscene te bieden heeft. Tijdens deze jubileumeditie van Amsterdam Art Week staat het thema Celebrate Change centraal.
 

Pre-opening symposium en programma

Dit jaar vindt er voor het eerst een pre-opening symposium plaats op 10 mei; een start van een nieuwe traditie in samenwerking met Amsterdam Museum en Pakhuis de Zwijger. Het thema van het symposium dit jaar is Celebrate Change. Vooraanstaande sprekers uit het Amsterdamse kunstenveld blikken terug op de ontwikkelingen van de afgelopen tien jaar en speculeren over hoe deze zich in de toekomst zullen voorzetten. Het uitgebreide programma is te vinden in de agenda van de vernieuwde website amsterdamart.com. Speciaal voor het 10-jarig jubileum heeft Amsterdam Art 10 Amsterdam Art Week Specials samengesteld met tips voor bezoekers.

Amsterdam Art Week wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Mondriaan Fonds, Prins Bernhard Cultuur Fonds, Zabawas, Catawiki en Sijthoff Media. De digitale tentoonstelling in de stad is mogelijk gemaakt door JCDecaux.