BNR lanceert nieuw seizoen Hoge Bomen

07-02-2024 (11:31) - Audio

Het mediabedrijf van de Benelux bereikt dagelijks 91% van de Nederlanders. Met het meest recente overnamebod van 1.1 miljard euro voor RTL versterkt het bedrijf de rol in TV, radio, krant en online. Hoe is het familiebedrijf DPG ontstaan en hoe gaan ze te werk? Dat hoor je in het nieuwe seizoen van de onderzoekspodcast Hoge Bomen.

Journalist Mark Koster volgde voor zijn boek ‘De Belg’ én het nieuwste seizoen van Hoge Bomen, twee jaar lang de wegen van Christian van Thillo. Hij dook in de archieven en sprak met tientallen vertrouwelingen, bewonderaars, concurrenten, collega’s en critici. Mark Koster: "Met deze podcast leggen we bloot hoe uitgever Van Thillo langzaam knaagt aan de onafhankelijkheid van de pers".

Onthulling

Tijdens deze zoektocht kwam hij tot nieuwe en onthullende inzichten over dit media-mysterie, waarin hij je graag meeneemt In de podcast wordt DPG Media onder de loep genomen. Samen met Wendy Beenakker maakte hij deze podcast. Eerder werkten ze samen aan de mediapodcast van BNR: Koster en van Dijk.

Hoge Bomen – DPG Media is vanaf 7 februari te beluisteren in alle podcastapps waaronder Spotify & Apple Podcasts. Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Vlaams – Nederlands huis voor cultuur en debat ‘De Buren’.