Edsilia Rombley en Barry Paf maken podcast 'Songfestivalgeheimen'

16-04-2024 (09:30) - Audio

Edsilia Rombley en 100% NL-dj Barry Paf presenteren in de aanloop naar het Eurovisie Songfestival de podcast 'Songfestivalgeheimen'. In de podcast delen onder anderen Trijntje Oosterhuis, Chantal Janzen en Eurovisiekenner Cornald Maas dingen die niet iedereen weet over het grootste jaarlijkse muziekevenement ter wereld.

Barry Paf: "Het was niet de vraag óf, maar wanneer Edsilia en ik samen een podcast over dit onderwerp zouden gaan maken. We presenteren een leuke mix aan feiten, anekdotes en geheimen van mensen die alle ins en outs van het songfestival van binnenuit meegemaakt hebben."

Edsilia Rombley: "Ik heb twee keer meegedaan en twee keer een rol als presentator gehad. En toch ben ook ik verrast over sommige dingen die ik tegenkwam tijdens het maken van deze podcast. De voorpret van de komende editie kan nu echt beginnen!"

Trijntje blikt nog één keer terug op haar veelbesproken 'scheurjurk', die ze op het laatste moment toch besloot niet te dragen. Chantal vertelt wat er misging tijdens de live uitzending en hoe ze dat als presentator op moest lossen. Regisseur Marnix Kaart geeft een uniek inkijkje in hoe het liedjesfestijn in beeld gebracht wordt en componist Eric van Tijn vertelt waar een goed songfestivalliedje aan moet voldoen. Edsilia zelf heeft een mooi verhaal over dat ze de autocue niet kon lezen en haar nieuwe contactlenzen niet in durfde te doen.

De eerste aflevering is sinds maandag 15 april om 16.00 uur te beluisteren in alle podcastapps, zoals Spotify en Apple Podcasts, en via 100p.nl. De komende tijd verschijnt elke maandag een nieuwe aflevering, tot de start van het songfestival.