Dit zijn de populairste gadgets van Nederland

23-01-2024 (12:21) - Lifestyle

Nieuw onderzoek heeft de populairste tech-artikelen van Nederland van vorig jaar aan het licht gebracht. 

Het onderzoek, uitgevoerd door het Duitse techmagazine GamingGadgets, analyseerde het aantal Google-zoekopdrachten naar tech-producten die in het laatste kwartaal van 2023 te koop waren, om te onthullen welke items gemiddeld de meeste zoekopdrachten hadden in de aanloop naar het jaar 2024.

#1 - Nintendo Switch

De Nintendo Switch kreeg gemiddeld ongeveer 1.826 zoekopdrachten per maand tussen oktober en december 2023. Vorig jaar werden enkele van de meest verwachte Switch-franchises uitgebracht, waaronder The Legend of Zelda: Breath of the Wild en Super Mario Bros. Wonder. Het is geen verrassing dat de huidige versie van de Switch, die voor het eerst werd uitgebracht in 2017, zo populair blijft.

#2 - Airpods

Apple AirPods, die gemiddeld 1.732 zoekopdrachten per maand kregen, brachten een revolutie teweeg in de audio-industrie sinds de release van de eerste generatie in 2016. De draadloze oordopjes combineren geavanceerde technologie met connectiviteit en bieden een meeslepende audio-ervaring. Met hun H1-chip zorgen AirPods voor een snel en moeiteloos koppelproces met elk Apple-apparaat, zodat gebruikers moeiteloos en zonder onderbreking tussen apparaten kunnen schakelen.

#3 - Apple Watch

De Apple Watch komt binnen met 1.217 zoekopdrachten per maand. Het is een nieuwe toevoeging aan het technologische ecosysteem van Apple, met de achtste generatie Apple Watch en de Apple Watch Ultra die beide vorig jaar werden uitgebracht.

#4 - iPad

Met gemiddeld 1.093 zoekopdrachten per maand biedt de tablet van Apple, het vlaggenschip van de iPad, gebruiksgemak en draagbaarheid, wat zijn hoge plaats op de ranglijst kan verklaren. De nieuwste iPad van de tiende generatie maakt gebruik van de A14 Bionic-chip, nog steeds een van de krachtigste processors op de markt. 2023 is ook het eerste kalenderjaar sinds de oorspronkelijke lancering van de tablet in 2010 dat Apple geen nieuwe iPad-generatie heeft uitgebracht.

#5 - Playstation 5

De Playstation 5, met 956 zoekopdrachten per maand, wordt aangedreven door een AMD Zen 2 CPU en een aangepaste RDNA 2 GPU. De PS5 heeft indrukwekkende grafische mogelijkheden en ondersteunt ray tracing voor ongelooflijk realistische beelden. De PS5 biedt ook achterwaartse compatibiliteit met de meeste PlayStation 4-games, waardoor spelers kunnen genieten van hun bestaande collectie games met verbeterde prestaties en graphics.