Jeroen de Koe nieuwe directeur Natuur bij Natuurmonumenten

Jeroen de Koe nieuwe directeur Natuur bij Natuurmonumenten

18-06-2024 (09:00) - Mensen

Jeroen de Koe wordt de nieuwe directeur Natuur bij Natuurmonumenten. Hij volgt Teo Wams op, die de functie sinds 2004 bekleedde.

Voorzitter Jeroen Dijsselbloem: “Met Jeroen de Koe hebben een waardig opvolger voor Wams gevonden. De Koe heeft jarenlange ervaring in natuurbeheer en kent onze organisatie tot in de haarvaten. Hij is intrinsiek gemotiveerd het goede te doen voor de Nederlandse natuur, heeft visie en is koersvast. Ik ben blij en trots dat hij vanaf 1 oktober onze nieuwe directeur Natuur is.”

De Koe volgt per 1 oktober 2024 Teo Wams op en werkt sinds 2001 bij Natuurmonumenten. De laatste jaren als hoofd Public Affairs, daarvoor was hij gebiedsmanager van Nationaal Park Veluwezoom, adjunct-regiodirecteur Gelderland, projectmanager en beleidsmedewerker landbouw en natuur. De Koe begon zijn carrière als journalist bij agrarisch weekblad Boerderij en studeerde cultuurtechniek aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen.

“Ik ben blij dat ik mijn ervaring bij onze vereniging nu als directeur Natuur mag gaan inzetten. Behoud en ontwikkeling van natuur in Nederland is en blijft mijn belangrijkste drijfveer en dat is nog steeds onverminderd noodzakelijk. Ik kijk er naar uit om dat samen met collega’s binnen en buiten Natuurmonumenten tot stand te brengen.”

Van natuurbeheer tot natuurrijker Nederland

Jeroen de Koe is benoemd tot Directeur Natuur – een andere titel dan de rol waar Wams (directeur Natuurbeheer) afscheid van neemt. De directeur Natuurbeheer is verantwoordelijk voor het beleid met betrekking tot de zorg voor de natuurgebieden, het erfgoed en cultuurhistorische waarden van Natuurmonumenten. De nieuwe titel sluit beter aan bij de ambitie van Natuurmonumenten om te werken aan een natuurrijker Nederland.