Agenda


Boom Chicago Comedy Festival

Festival

Boom Chicago Comedy Festival

do 7 juli 2022 t/m zo 17 juli 2022 - Voor iedereen die zijn of haar zomer lachend door wil brengen is er goed nieuws: van 7 t/m 17 juli vindt de tweede editie van het Boom Chicago Comedy Festival (BCCF) plaats. Dit tiendaagse evenement biedt 40 shows en 160 artiesten uit 12 landen.

Kaartverkoop start morgen 1 juni, om 12:00 uur.
 

Aaf Brandt Corstius en Josh Johnson

Het Boom Chicago Comedy Festival gaat op 7 juli van start met Boom Chicago's nieuwste wekelijkse show Musical Improv Spectacular. Een uniek, geïmproviseerd spektakel met een energieke mix van comedy en muziek. Mét speciale storytellers, wiens verhalen de voorstelling iedere avond inspireren:
 
Op de openingsavond verschijnt Aaf Brandt Corstius als eerste storyteller. De Nederlandse columniste en schrijfster staat bekend om haar relativerende gevoel voor humor, dat ironisch en herkenbaar tegelijk is.
 
Op 13 juli is Josh Johnson voor het eerst in Nederland te zien met een solovoorstelling. Diezelfde avond staat hij ook op het podium als special guest storyteller in Musical Improv Spectacular. Begonnen bij The Tonight Show starring Jimmy Fallon is Josh Johnson nu schrijver bij The Daily Show with Trevor Noah. Maar ook als hij zelf op het podium staat kun je niet om zijn droogkomische gevoel voor humor heen. Hij werd niet voor niets verkozen tot de grappigste comedian van New York en zijn comedy skit Catfishing the KKK heeft meer dan 12 miljoen views op YouTube.
 

East Coast to West Coast

De Amerikaanse comedians komen uit alle hoeken en gaten van het land.
 
- North Coast presents Anybody: een geïmproviseerde hiphopshow, waarbij het publiek suggesties doet voor een historisch figuur, die ze vervolgens verwerken in een compleet geïmproviseerde set vol muziek en dans.
The Mermaids, een queer improv team uit Chicago.

- Jack Blankenship en zijn storytelling show A funeral for my face, over hoe het voelt om opeens een wereldwijde meme te worden.

- Hilliary Begley, te zien in Netflix-film Dumplin’, laat zien wat die befaamde southern charm nou écht inhoudt.