KINK brengt de gametrack top 64

12-09-2023 (12:02) - Audio

Radiostation KINK zendt op zaterdag 16 september de eerste editie van de Gametrack Top 64 uit. Dit is de lijst met de beste muziek uit game soundtracks. De lijst wordt gepresenteerd door KINK-dj Jim Vorwald, die zelf een fervent gamer is.

"Gaming en muziek zijn als Mario en paddenstoelen; ze kunnen niet zonder elkaar", aldus Vorwald. "Hele generaties gamers hebben muziek ontdekt tijdens het spelen. Of het nu gaat om Blur in FIFA, Pearl Jam in Guitar Hero of The Offspring in Crazy Taxi: games hebben voor velen als introductie voor geweldige artiesten gediend. Tony Hawk’s Pro Skater 2 was voor mij de ontdekking van Rage Against the Machine, en FIFA ’99 het moment dat ik voor het eerst kennismaakte met Fatboy Slim. Het werd hoog tijd dat er op de Nederlandse radio op een positieve manier aandacht kwam voor gaming. Dat ik dit op KINK mag doen en zo herinneringen mag ophalen met muziekliefhebbers en gamers, beschouw ik als een grote eer."

Legendarische games

Luisteraars kunnen nummers verwachten uit legendarische games zoals FIFA, Grand Theft Auto, Guitar Hero, Rock Band, Fortnite, Tony Hawk’s Pro Skater, Gran Turismo, De Sims en Singstar. Tijdens de uitzending zijn er ook kaarten voor de gaming beurs GameForce! te winnen, dat op 7 en 8 oktober gehouden wordt in de Jaarbeurs in Utrecht. Luisteraars maken ook kans op de game Starfield voor PC/Xbox Series. De KINK Gametrack Top 64 is op zaterdag 16 september te beluisteren tussen 12 en 17 uur.