NPO Radio 1 in het teken van de Spelen met RadiOlympia

NPO Radio 1 in het teken van de Spelen met RadiOlympia

23-07-2024 (11:16) - Audio

Mis niets van de Olympische Spelen op NPO Radio 1, tijdelijk omgedoopt tot RadiOlympia, met wedstrijdverslagen, updates en al het nieuws rondom Parijs 2024 en de sporters.

Naast de uitzendingen in Parijs, toert RadiOlympia dit jaar door Nederland. Presentatoren Jo van Egmond (PowNed), Thomas van Groningen (WNL) en Hans van der Steeg (EO) verdiepen zich samen met topsporters, coaches, familie en Olympiërs elke dag in een andere Olympische sport, variërend van handboogschieten in Horst tot aan boksen in Breda. Niet allen te horen op de radio, maar ook te zien als serie op YouTube en Instagram.

Luisteraars en fanatieke (amateur)sporters worden aangemoedigd om mee te sporten en al hun vragen te stellen aan de kenners. Ook wordt er op sommige plekken samen naar de Spelen gekeken. Ontdek hier waar RadiOlympia langskomt.

Aftrap

RadiOlympia trapt op vrijdag 26 juli ’s avonds af met verslag van de openingsceremonie van de Olympische Spelen en is daarna tot en met zondag 11 augustus elke dag tussen 9.30 en 23.00 uur te horen op NPO Radio 1. De presentatie vanuit Parijs is in de ochtend in handen van Jurgen van den Berg (Omroep MAX) en Ghislaine Plag (NOS), in de middag van Robbert Meeder (NOS) en Fleur Wallenburg (NOS) en in de avond van Joram Kaat (EO), Eline de Zeeuw (NOS) en Jeroen Stomphorst (NOS).

Podcast

Ook komt er elke ochtend een verse aflevering van de NOS Olympische Podcast uit, zowel in de NPO Luister-app als in beeld op YouTube. Hierin wordt de luisteraar bijgepraat over het sportnieuws van de afgelopen dag en is er een vooruitblik op de komende Olympische dag. Presentatie is in handen van Thierry Boon, Eline de Zeeuw en Edwin Cornelissen met Erben Wennemars als vaste sidekick.