De Week van de Circulaire Economie komt eraan

07-03-2024 (08:00) - Bucket list

Van 11 tot en met 16 maart vindt de negende editie van de Week van de Circulaire Economie plaats. Meer dan 100 bedrijven gooien bedrijven de deur open voor andere ondernemers en bezoekers. Ze geven een kijkje op hun circulaire businessmodel in de hoop te laten zien hoe men op een duurzame manier kan omgaan met grondstoffen.

Volgens Vivianne Heijnen, staatssecretaris Infrastructuur en Waterstaat, zorgt de circulaire economie voor een verandering in het perspectief over afval. “In een circulaire economie gaan we op een duurzame manier om met onze grondstoffen. Circulair ondernemen zorgt daarbij voor een verandering van perspectief: afval is dan niet het einde maar juist het begin van een nieuwe kans. Dat is goed voor het klimaat, de biodiversiteit, het milieu én onze autonomie”, aldus Heijnen.

Programma

Bedrijven uit verschillende branches laten het goede voorbeeld zien tijdens de Week van de Circulaire Economie. Met verschillende activiteiten zoals workshops, debatten en excursies, laten zij zien hoe zij de circulaire economie in de praktijk brengen. Een aantal hoogtepunten is de discussie rondom AI in de circulaire economie en de fietstour langs circulaire plekken in Haarlem.

Circular Awards

Ook de Nationale Conferentie Circulaire Economie en de uitreiking van Circular Awards zullen plaatsvinden gedurende deze week. Tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie zijn verschillende sprekers aanwezig, waaronder ook koningin Máxima. Het volledige programma is te vinden op de website van de Week van de Circulaire Economie.