Ellen Reid maakt SOUNDWALK voor Vondelpark

03-04-2024 (13:37) - Bucket list

Natuur- en muziekliefhebbers opgelet: Speciaal voor het Vondelpark heeft componist Ellen Reid samen met het Concertgebouworkest een nieuwe editie van haar Soundwalk ontwikkeld. Met de gratis soundwalk app kan iedereen een unieke soundtrack ervaren, met muziek afgestemd op vele locaties in het park.

Met haar soundwalk heeft Ellen Reid een nieuwe variant van kunst in de openbare ruimte bedacht. Via een app kunnen gebruikers op elke locatie in een park een andere compositie van Ellen Reid horen. De onderdelen lopen naadloos in elkaar over, met soms een muzikale ‘easter egg’. “Via een speciaal ontwikkelde app kies je zelf je pad, en daarmee ook de muziek die je hoort – die heb ik gecomponeerd naar aanleiding van mijn gevoel bij de omgeving. De luisteraar maakt zijn eigen verhaal tijdens zijn wandeling, zoals je ook je eigen levensverhaal maakt.”

Culturele geschiedenis Vondelpark

Het park heeft een rijke culturele en muzikale geschiedenis. Met de Soundwalk wordt hier weer een nieuw hoofdstuk aan toegevoegd.Reid daagt in haar Soundwalk bezoekers uit om juist de minder bekende stukken van het park op te zoeken. Eerder maakte Reid al versies van de Soundwalk voor onder andere Central Park in New York en Ueno Park in Tokyo. Toch is het ervaring anders bij elke park: “In Amsterdam hoor je iets anders dan in Londen”, aldus Reid.

De app is vanaf 6 april beschikbaar via de website van Soundwalk.