Le Guess Who? onthult volledige line-up voor editie 2023

12-09-2023 (15:09) - Bucket list

Het festival onthult nu de volledige line-up voor 2023, na eerder de festivalcuratoren Heba Kadry, Nala Sinephro, Slauson Malone 1 en Stereolab te hebben aangekondigd, met onder andere optredens van Dudu Tassa & Jonny Greenwood, James Holden, Deena Abdelwahed, Backxwash, African Head Charge, Faiz Ali Faiz en meer. 

Nieuwe toevoegingen aan de line-up zijn o.a. het uit South Bronx afkomstige ESG voor hun allerlaatste optreden in Europa; Bala Desejo, een van de meest begeerde bands van Brazilië die, ondanks dat ze net hun eerste album hebben uitgebracht, al een Latin Grammy op zak hebben; Alan Sparhawk, die terugkeert naar het podium nadat muzikaal en levenspartner Mimi Parker–met wie Sparhawk Low oprichtte–vorig jaar overleed. 

Krachten bundelen

Le Guess Who? bundelt de krachten met U?, het gratis toegankelijke stadsfestival, en presenteert een programma met veelbelovende, in Nederland gevestigde artiesten, zoals het zeskoppige Amsterdamse Nusantara Beat, die snel een cultstatus hebben opgebouwd dankzij hun opwindende nieuwe kijk op de Indonesische traditie; en het Rotterdamse kwartet Neighbours Burning Neighbours, die hun luisteraars al bij hun eerste releases kennis lieten maken met hun onweerstaanbare noise-pop.

Extra Vrijdag- & Zaterdagtickets en WAS. & BASIS Tickets

Zeer beperkte extra vrijdag- & zaterdagtickets en nachttickets voor re:ni presents (zaterdag 11 november in WAS.) en AMPFEMININE presents (zaterdag 11 november in BASIS) gaan op vrijdag 15 september om 11:00 uur in de verkoop via www.leguesswho.com/tickets. Le Guess Who? werkt samen met VluchtelingenWerk en Buddy to Buddy voor het initiatief ‘Geef een Toegift’, waarbij bezoekers de mogelijkheid hebben om een extra dagkaart te kopen voor mensen die ook geïnteresseerd zijn in een bezoek aan het festival, maar daar de financiële middelen niet voor hebben. Festivalbezoekers hebben ook de mogelijkheid om de CO2-uitstoot van hun reis te compenseren bij het aanschaffen van hun tickets. Alle compensatiegelden gaan rechtstreeks naar festivalpartner Natuur en Milieufederatie Utrecht.