Dutch designers Yearbook '22 komt eraan

08-12-2022 (14:25) - Creatie

De BNO - de grootste professionele community van ontwerpers en ontwerpbureaus in Nederland - publiceert de derde editie van Dd, Dutch designers Yearbook. Het boek presenteert een jaar Dutch design in één boek: van prijswinnend design tot beeldbepalende designers. Het boek is vanaf 17 december verkrijgbaar.

Dutch designers staan wereldwijd bekend om hun originaliteit en gedurfde innovaties, en hun werk dringt door tot in de haarvaten van onze maatschappij. Design is overal: ontwerp geeft vorm aan de wereld van nu en loopt vooruit op de wereld van morgen.

Dutch designers Yearbook: CHAOS belicht het designjaar 2022 en kijkt vooruit. Het boek geeft een openhartige inkijk in wat designers nu denken en maken: via essays en interviews, opvallend eindexamenwerk van Nederlandse ontwerpopleidingen, prijswinnend werk en portretten van beeldbepalende designers als Petra Blaisse, Chequita Nahar en tinker imagineers.

 

De afgelopen periode werd getekend door de naweeën van de pandemie, een onverwachte oorlog, uit de hand lopende klimaatproblemen en ongekende inflatie: het is een chaotische tijd. Al treffen deze crises ook de creatieve sector ingrijpend, zo’n onzekere periode daagt ontwerpers extra uit om na te denken over de toekomst.
Hoe kunnen zij antwoorden helpen vinden op de dilemma’s van deze tijd? Wat kan hun rol zijn bij de noodzakelijke transities?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Feestelijk event

Op donderdag 15 december wordt de lancering met een feestelijk event in het Stedelijk Museum Amsterdam gevierd. In een uur zie en hoor je de makers van het jaarboek en enkele ontwerpers die erin voorkomen. Daarna is er natuurlijk een borrel. Dit is tevens de gelegenheid om afscheid te nemen van BNO's hoofdredacteur Freek Kroesbergen, die na ruim 18 jaar vertrekt.

Het boek kost € 29,95 en is hier te bestellen.