Gorillas art store project van start met JeanPaul Paula tijdens Pride Week Amsterdam

05-08-2022 (10:23) - Creatie

De komende weken zijn de etalages van vijf vestigingen van Gorillas in Amsterdam in handen van creative director, stylist, fotograaf en regisseur JeanPaul Paula.  De lancering van de kunstwerken vindt plaats tijdens Pride Week Amsterdam en is onderdeel van het “Gorillas Galeries” project, waarbij Gorillas kunst van jonge kunstenaars een podium biedt in etalages van haar vestigingen. 
 

NOS KULTURA

Met werken als “Educate our youth” en “Make racists afraid again” afkomstig uit zijn NOS KULTURA collectie, komt het activisme van JeanPaul op het gebied van intersectionaliteit en gender-seksualiteit treffend naar voren. JeanPaul: “Nos Kultura is mijn nieuwe tentoonstelling die mijn erfgoed, identiteit en seksualiteit verkent. De fototentoonstelling is een persoonlijke blik op mijn gezinsleven, de strijd en de triomfen van relaties.”
 
Het spits wordt afgebeten door de vestiging in Amsterdam Oost (Weesperstraat 61), waar de kunstwerken inmiddels zijn geïnstalleerd. Binnenkort zullen de kunstwerken van JeanPaul Paula ook te zien zijn bij de locaties in Buitenveldert (A.J. Ernststraat 799), De Baarsjes (Baarsjesweg 242), Watergraafsmeer (Kamerlingh Onneslaan 22b) en Nieuw-West (Koningin Wilhelmiaplein 33).
 

Over JeanPaul Paula

JeanPaul Paula (geboren 1986, Willemstad, CW) werkt als Creative Director, Stylist, Fotograaf en Regisseur. JeanPaul's activisme schijnt door in zijn werk waar hij zich richt op intersectionaliteit gender-seksualiteit en familie.
 
Hij heeft een uitgebreid en divers portfolio opgebouwd, zowel voor als achter de camera. JeanPaul heeft gewerkt met merken als Jean Paul Gaultier, Christian Louboutin, Nike, Lacoste, Calvin Klein en Fenty, plus met artiesten als FKA Twigs, Little Dragon, Mykki Blanco, Kehinde Wiley en Miles Greenberg.
 
Zijn tentoonstellingen lopen via het Palais de Tokyo in Parijs, het KAF in Almere, de Kunsthal in Rotterdam en het Vogue Photo Festival in Milaan, plus het Rembrandthuismuseum, OSCAM en Foam Fotografiemuseum in Amsterdam.
 
JeanPaul zet zich in voor zowel de Black Lives Matter als de Trans Lives Matter beweging.