Nederlandse Eva Julia Manneke lanceert Amazon Exclusive documentaire

Nederlandse Eva Julia Manneke lanceert Amazon Exclusive documentaire

01-12-2022 (12:42) - Creatie

De Nederlandse Amazon Exclusive documentaire Death Row Angels van Eva Julia Manneke gaat over Europese vrouwen die schrijven met ter dood veroordeelde, Amerikaanse gevangenen, die in een gevangenis in Texas op hun executie wachten. De documentaire is exclusief op Prime Video in première gegaan.

Regisseur Eva Julia Manneke schrijft zelf al jaren met een ter dood veroordeelde penvriend en gaat hem in de film voor het eerst ontmoeten. Om erachter te komen wat de andere vrouwen drijft om een relatie, of zelfs een huwelijk aan te gaan met deze mannen, woont ze een maand met hen in huis in Texas en bezoekt de mannen in de zwaarbewaakte gevangenis.

Dankbaar

Op een integere wijze gaat Eva Julia op zoek naar antwoorden op deze vragen. Het is voor het eerst dat een documentaire zo dichtbij deze bijzondere groep vrouwen komt. Eva Julia Manneke: "Ik ben de vrouwen - en de mannen - heel erg dankbaar dat zij mij zo’n unieke inkijk in hun bijzondere leven hebben gegeven. Het heeft mijn blik op het onderwerp veranderd." Eva Julia Manneke werkte eerder bij Media.Monks en maakt de overstap van commercieel werk naar eigen content met deze documentaire.

Informatie

Death Row Angels is het debuut van regisseur Eva Julia Manneke en wordt geproduceerd
door Kale Jakhals Producties en Media.Monks. De exclusive documentaire is exclusief te zien op Prime Video.