Staande ovatie voor film Halina Reijn op filmfestival Venetië

Staande ovatie voor film Halina Reijn op filmfestival Venetië

02-09-2024 (18:06) - Creatie

De Nederlandse regisseur Halina Reijn heeft de show gestolen op het filmfestival van Venetië. Haar film Babygirl, met in de hoofdrol Nicole Kidman, kreeg internationaal lovende kritieken en maakt kans op de Gouden Leeuw. 

De film is een erotische thriller over een succesvolle Amerikaanse zakenvrouw, Romy (Nicole Kidman), die haar huwelijk met theaterregisseur Jakob (gespeeld door Antonio Banderas), op het spel zet door een affaire te beginnen met een veel jongere stagiair in haar bedrijf, Samuel (gespeeld door Harris Dickinson).

Halina Reijn noemt de film "een eerbetoon aan de vrijheid van vrouwen en een mooie relatie met je lichaam". Ook is het een aansporing aan de kijker: "Kom op! Heb plezier en schaam je niet, ook niet voor je donkere kanten, je taboekanten."

Babygirl wordt gespeeld door een sterrencast met oofdrollen zijn er voor Nicole Kidman, die in 2003 een Oscar won voor beste vrouwelijke hoofdrol in de film The Hours, en Antonio Banderas, die onder meer prijzen won op het filmfestival van Cannes en meerdere keren werd genomineerd voor een Golden Globe Award. Ook zijn er rollen voor Harris Dickinson en Sophie Wilde. 

Babygirl gaat in december 2024 in première.

Fotografie/still:  A24 Films


NOS