Man in pak of beer: Het internet twijfelt

03-08-2023 (12:41) - Komkommernieuws

Al dagen trekt een beer in de chinese dierentuin Hangzhou Zoo veel media-aandacht. Bezoekers twijfelen namelijk aan de echtheid van deze honingbeer. 

Een bezoeker bestudeerde het dier vanaf een afstandje en kwam tot de conclusie dat de beer ook wel eens een man in een pak zou kunnen zijn. Hij besloot hier een video van te maken en deze gaat nu viral op het internet.  Voglens een artikel van het NOS jeugdjournaal zou dit komen door de poten van het dier en aan zijn kont. Daar is zijn vel rimpelig, waardoor het een lijkt op een te grote broek. En de poten zouden te veel lijken op voeten, zeggen mensen.

Niet gek

Volgens de dierentuin zelf is de beer daadwerkelijk echt een Maleisische honingbeer, deze is wat kleiner dan de andere berensoorten. De rimpels in zijn vel zouden komen doordat de beer eerst dikker was en nu dunner is, waardoor zijn vel nu rimpelig is. Het is alleen niet de eerste keer dat Chinese dierentuinen worden beschuldigd van bedrog. Zo heeft een dierentuin in Luohe ooit gepoogd een leeuw onopgemerkt te vervangen door een harige hond. Een dierentuin in Henan werd ervan beschuldigd dat ze een geverfde ezel als een zebra hadden vermomd.

Wat denk jij? Is dit een beer of houden ze ons voor de gek met een mens in een beren pak? Als het een marketing stunt is, is het in ieder geval zeker geslaad. Het NOS journaal meldt dat er 20.000 bezoekers meer kwamen naar de zoo, 30 procent meer dan op een normale dag.


NOSjeugdjournaal.nl