Zweedse robotmaaier doet dansje na doelpunt van elftal tijdens EK

Zweedse robotmaaier doet dansje na doelpunt van elftal tijdens EK

14-06-2024 (07:00) - Komkommernieuws

Het Zweedse Husqvarna komt met een gratis software update die er voor zorgt dat hun robotmaaiers bij elk doelpunt van het Nederlands elftal tijdens het EK (of een ander team naar keuze) een voetbaldansje kunnen doen.

Er is keuze uit drie bekende ‘moves’. De overwinningsdansjes worden direct na het doelpunt uitgevoerd en ondersteund door knipperende lampjes en muziek uit de robotmaaier.

Technisch hoogstandje

Er zijn tal van manieren waarop voetballers dansend een doelpunt vieren. Uit al deze ‘moves’ heeft Husqvarna de Robot, de Tornado en de 180 geselecteerd omdat ze het duidelijkst zijn na te bootsen door de Automower. Het vernuft van de nieuwe functie zit in het realtime juichen. Het is de technici van Husqvarna gelukt de robotact helemaal te laten corresponderen met de livebeelden op tv. Kortom, op het moment dat je ziet dat er een doelpunt wordt gemaakt door jouw team, gaat ook jouw robotmaaier juichen. De display van de Automower vermeldt tevens realtime de (tussen)stand van de wedstrijd.

Beschikbaarheid

De software-update is gratis beschikbaar van 14 juni tot en met 14 juli 2024. Bezitters van een Husqvarna maairobot kunnen via de Automower Connect-app eenvoudig hun favoriete team en het favoriete dansje instellen. De update is geschikt voor de modellen 405X, 415X en NERA-robotmaaiers.