Dave Frauenfelder VP Brand, Marketing & Communicatie bij KPN

01-06-2023 (15:34) - Mensen

Dave Frauenfelder start als VP Brand, Marketing Communicatie & Sponsoring bij KPN. Sinds 1 januari vervult hij deze rol al ad interim na het vertrek van Yvette Belt-Beekman naar reclamebureau Alfred International.

Dave is als ervaren merkstrateeg en marketing communicatie professional geen onbekende voor KPN en de telecomsector. Hij werkte van 2009 tot en met 2014 bij KPN en Hi en later bij VodafoneZiggo. Daarnaast heeft hij voor diverse merken gewerkt, zoals Bugaboo en Holland Casino.

Als onderdeel van het MT Merk en Communicatie (onder leiding van Bartho Boer) is Dave onder andere verantwoordelijk voor de integratie van de merkpositionering in alle communicatiekanalen van KPN. Dave over zijn aanstelling: “Het is een enorme eer om het stokje over te nemen van Yvette. KPN is een van de mooiste merken van Nederland en ik ben ontzettend blij met deze kans om samen met het team het KPN-merk verder te laten groeien. Dit is de enige rol waarbij ik mijn eigen ondernemerschap wil parkeren en inzetten voor het collectief. Het voelt echt als thuiskomen en ik krijg ontzettend veel energie van de groene mindset, intern en bij onze partners.”

Dave heeft een ervaren team onder zich waarin sinds 1 april ook Chantal van der Walle is gestart als Manager Marketing Communicatie. Ook Chantal is geen onbekende in de telecomwereld, zij werkte eerder bij T-Mobile. Daarnaast heeft zij gewerkt bij mediabureau UM en de KNVB als Hoofd Merk & Identiteit. “Mijn eerste maanden bij KPN zijn geweldig. Ik ben in een warm, groen bad terecht gekomen. Er zit veel energie en passie in het team, waar ik heel blij van word. We gaan met elkaar en de bureaus nog hele mooie dingen laten zien.”