Resi Becker nieuwe CEO Essent

Resi Becker nieuwe CEO Essent

01-12-2021 (11:51) - Mensen

Essent, de Nederlandse dochteronderneming van E.ON, verwelkomt Resi Becker als nieuwe CEO op 1 februari 2022. Becker is gedreven om de leidende positie van Essent onder energieconsumenten uit te bouwen en daarmee Nederland voort te stuwen naar een duurzame samenleving.
 
Resi Becker was hiervoor verantwoordelijk voor Mail Nederland (30.000 medewerkers) en lid van het Executive Committee van PostNL, de Nederlandse post- en pakketbezorger. Opgeleid als bedrijfskundig ingenieur aan de TU/e is zij een zeer ervaren leider van grote transformaties in sterk gereguleerde bedrijfsomgevingen met complexe operationele processen in snel veranderende markten.
 
De huidige CEO van Essent, Suzan Schakenraad, verlaat het bedrijf op 1 januari 2022 na een carrière van ruim negen jaar. In deze periode was zij onder meer verantwoordelijk voor Controlling & Risk en Operations, voordat zij toetrad tot de Raad van Bestuur na haar benoeming tot eerst CCO en later CEO. Zoals Schakenraad bij haar aantreden als CEO al bekend maakte, heeft ze besloten om na deze leiderschapsperiode tijd te willen vrijmaken voor haar privéleven.