Veronique Bouree wordt Sales Director bij Pinterest voor Nederland en Scandinavië

21-06-2022 (14:38) - Mensen

Veronique Bouree start bij Pinterest als Sales Director voor Nederland en Scandinavië. Veronique zal onder andere verantwoordelijk zijn voor het opschalen van Pinterest's groeiende advertentie business in Nederland en Scandinavië, waarbij zij samen met merken zal bouwen aan de kansen die Pinterest biedt om consumenten vroeg in hun shopping journey te bereiken.

Veronique was voorheen werkzaam bij Linkedin, waar ze de afgelopen vier jaar leiding heeft gegeven aan de talent solutions business. In die functie heeft ze bedrijven geholpen hun merken te positioneren en te vergroten in de wereldwijde talentmarkt. Met meer dan 15 jaar ervaring heeft Veronique een bewezen track record in het leiden en opschalen van bedrijven, van kleine start-ups tot grote ondernemingen, waarbij ze lokale marktdynamiek en culturen mengt met een globaal perspectief en strategisch inzicht.
 

Pinterest

Pinterest's missie is om iedereen de inspiratie te geven om een leven te creëren waar ze van houden. Pinterest zet zich in voor een inspirerender internet en cultiveert bewust een positieve en inspirerende omgeving voor pinners. Zo kondigde het onlangs een totaalverbod op misinformatie over het klimaat op het platform aan. Met een snelgroeiend Nederlands verkoopteam heeft Pinterest langetermijnrelaties opgebouwd met onder andere Nike, Diageo, Unilever en Philips. Volgens GlobalWebIndex zijn er in Nederland meer dan 1,4 miljoen maandelijkse unieke bezoekers, en worden er dagelijks 5 miljoen ideeën opgeslagen.

Bouree zal zich gaan bezighouden met de ontwikkeling van Pinterest's reclameactiviteiten in Nederland en rapporteert aan de Country Manager van de regio, Milka Privodanova. Veronique komt het Nederlandse team versterken nu Pinterest zijn aanwezigheid in het land aan het uitbreiden is en het team in het afgelopen jaar meer dan verdubbeld heeft.

"We gaan voor een concurrerende advertentiemarkt in Nederland, met een werkelijk unieke propositie voor merken, en huren toptalent in om adverteerders te helpen hun doelgroep te bereiken op Pinterest. Veronique's ervaring in het opbouwen van relaties en het behalen van resultaten met wereldwijde klanten en bureaus maakt haar de ideale kandidaat om bedrijven in Nederland te helpen geïnspireerde shoppers te bereiken op Pinterest. We zijn verheugd om Veronique in ons team te verwelkomen en met haar samen te werken om de mogelijkheden voor adverteerders in Nederland te vergroten," aldus Milka Privodanova, Country Manager, Nederland, UK en Ierland en Scandinavië, bij Pinterest.