Cruyff Court Pelé brengt nalatenschap van twee voetbaliconen samen

11-12-2023 (09:30) - Personal Growth

Met Cruyff Court Pelé wordt de mijlpaal van het 300ste Cruyff Court wereldwijd gehaald. Het Court zal een enorme impact hebben in een sociaal achtergestelde Braziliaanse gemeenschap, ‘Dique da Vila Gilda’, dat onderdeel is van de grootste favela van Zuid-Amerika.

De opening van Cruyff Court Pelé was een feestelijke ceremonie en een eerbetoon was aan twee voetballegendes: Johan Cruijff en Pelé. Cruyff Court Pelé is het 300ste Cruyff Court ter wereld. Susila Cruijff, dochter van Johan Cruijff en bestuurslid van de Cruyff Foundation moedigde de kinderen aan tijdens de eerste voetbalwedstrijd op het Court.

Als locatie voor het Cruyff Court werd gekozen voor Santos (Brazilië). Deze stad is de geboorteplaats van Santos FC, een van de meest legendarische clubs van Brazilië waar Pelé en andere grootheden speelden. Het initiatief komt, met de steun van de Johan Cruyff Foundation en de UEFA Foundation for Children en lokale partners, op voor kinderen en jongeren uit de favela’s van Santos die direct te maken hebben met een gebrek aan sociaal-educatieve en sportieve activiteiten.