Duurzaam Nederlandse modelabel Teym opent een permanente winkel

06-12-2022 (15:21) - Sustainable

Zeven jaar geleden zegde Maxime Cartens haar baan bij een internationaal modehuis op om zich te storten op het ontwerpen van de perfecte parka. Dat was het begin van Teym: het duurzame Nederlandse modelabel dat niet aan seizoensgebonden collecties doet, maar telkens één doordacht product uitbrengt. 

“Ik ben er trots op dat ik de afgelopen 7 jaar heb vastgehouden aan dit onconventionele model,” zegt oprichter Maxime Cartens. “Duurzaamheid is inmiddels een breder gedragen begrip, maar toch durft bijna niemand het zo radicaal aan te pakken als wij. Met Teym hoop ik andere merken te inspireren om duurzaamheid te verweven in hun hele DNA, dus niet alleen in bijvoorbeeld materiaalkeuzes.”  

The Everyday Suit

Inmiddels is Teym niet alleen online te koop, maar heeft het merk ook een permanente winkel geopend in de Utrechtsestraat in Amsterdam. Daarnaast is Teym The Everyday Suit gelanceerd. Een workwear inspired broek en een jasje met een relaxte fit, gemaakt van onverwoestbaar biologisch katoen en 100% Made in Portugal. The Everyday Jacket en The Everyday Pants kunnen als pak gedragen worden, maar zijn ook los verkrijgbaar. Ze zijn zo ontworpen dat ze elk lichaamstype flatteren, bij elke gelegenheid passen en met vrijwel elk ander kledingstuk in je garderobe matchen.