5 tips voor het snel en efficiënt laten maken van een webapplicatie
29-12-2021 (18:01) - Tech
Om je bedrijf met de tijd mee te laten gaan, moet je op de hoogte blijven van de laatste zakelijke trends. Klanten vinden en daadwerkelijk bereiken, doe je onder andere door de juiste manier van marketing te combineren met de laatste technische snufjes.
Optimaliseer de bereikbaarheid van jouw bedrijf door een handige webapplicatie te laten maken. Wat een webapplicatie precies is en hoe zo’n webapp snel en efficiënt volledig op maat kan worden gemaakt voor jouw bedrijf, lees je in dit artikel.
Webapplicatie laten maken: wat is dat precies?
Voordat je aan de slag gaat met het laten maken van een maatwerk webapp, is het goed om te weten wat een webapplicatie precies is. Een webapp is een softwareapplicatie die je kunt gebruiken via je browser. Je hoeft de webapp dus niet te downloaden op jouw apparaat. Gebruikers kunnen in een webapp gegevens toevoegen, aanpassen en verwijderen. Het grootste verschil met een normale website is dat een gebruiker of bezoeker op een website alleen informatie tot zich kan nemen. Met een webapplicatie kunnen gebruikers dus net wat meer.
Een webapp is als het ware een dynamische of interactieve website. Goede voorbeelden van webapplicaties zijn Facebook, Google Maps en Twitter. Ook voor je onderneming kun je een webapp laten maken, bijvoorbeeld een ingebouwde agenda op je website of een webapp voor klantenbeheer. Om zo’n webapp snel en efficiënt te laten bouwen, is het aan te raden om de tips hieronder te volgen.
1. Strategie voor het maken van een webapplicatie
Het is belangrijk om een plan te hebben voor wat jij wilt doen met de webapplicatie. Je helpt een ontwikkelaar of professional door te weten welke functies zo’n maatwerk webapp precies moet hebben. Wat moet er zichtbaar zijn voor gebruikers en wat kunnen ze zelf gebruiken? Bedenk voor jezelf wat het grootste doel van je webapplicatie is en op welke manier je dat wilt bereiken. Wat heb je daar qua content bijvoorbeeld voor nodig? Maak een lijstje met onderwerpen en inhoud voor de webapplicatie.
2. Het design van een maatwerk webapp
Natuurlijk mag het design van je webapplicatie ook niet ontbreken. Meestal heb je al wel enig idee welke kleuren en lettertypes je wilt gebruiken. Zorg ervoor dat het design in dezelfde stijl is als de rest van je huisstijl. Het kan ook zeker geen kwaad om naar andere webapps te kijken, om te zien wat wel of niet werkt en wat je wel of niet mooi vindt. Het is niet de bedoeling dat je een andere webapp kopieert, maar inspiratie opdoen mag altijd.
3. Laat een professional de webapp ontwikkelen
Vervolgens gaat een professional aan de slag met het ontwikkelen van de app op basis van jouw strategie en design. Uiteraard kun je jezelf verdiepen in het maken van een webapplicatie, maar over het algemeen is het wel zo fijn wanneer een bedrijf of expert er direct mee kan beginnen. Zo weet je zeker dat er niets fout kan gaan in het ontwikkelproces. Dat doe je immers waarschijnlijk ook met andere onderdelen binnen je bedrijf om je onderneming te laten groeien, zoals marketing en SEO.
4. Webapplicatie testen
Wanneer de webapp op maat is ontwikkeld, komt er nog een testproces voordat de applicatie live gaat. Je wilt immers wel dat alles naar behoren werkt en dat het voor gebruikers gemakkelijk is om de webapplicatie te gebruiken. Laat een app altijd testen, zodat je goed kunt zien of er nog eventuele bugs zijn. Op deze manier kun je ook checken of de webapp wel gebruiksvriendelijk genoeg is.
5. Zorg voor goed onderhoud van webapp
Is de webapplicatie goedgekeurd? Gefeliciteerd: je maatwerk webapp kan live! Onthoud echter wel dat zo’n app blijvend onderhoud nodig heeft voor een optimale werking. Een professioneel bedrijf binnen deze branche zorgt er graag voor dat je app up-to-date blijft. Dat betekent dat ze naarmate je de webapp gebruikt, bereikbaar zullen blijven voor al je vragen omtrent de maatwerk webapp voor jouw bedrijf.