Samsung lanceert sneaker die je telefoon bedient

Samsung lanceert sneaker die je telefoon bedient

12-06-2024 (09:36) - Tech

Samsung lanceert een innovatieve schoen: de Shortcut Sneaker. Met deze sneakers, ontworpen door schoenmaker Roel van Hoff, kun je bijvoorbeeld je moeder bellen met een dansje of muziek afspelen met een moonwalk. 

Het concept is simpel: doe een bepaalde move met je schoenen en je Samsung telefoon reageert. De verschillende moves corresponderen met acties op je telefoon. Samsung ontwikkelde deze Limited Edition sneaker speciaal voor haar fanbase: een world’s first gadget, waar maar zes paar van bestaan. Om de sneakers te bemachtigen kunnen mensen zich inschrijven als member op de website van Samsung. Onder alle nieuwe en huidige members wordt vervolgens half juli een aantal gelukkige winnaars getrokken.

Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile eXperiences bij Samsung Nederland, vertelt dat innovatie van Samsung het leven vaak makkelijker of beter maakt. "In dit geval maakt het gewoon leuker. We hadden ervoor kunnen kiezen om voor een simpele give-away te gaan, maar de mogelijkheden van onze Galaxy telefoons inspireerden ons om met echt iets innovatiefs en funs te komen. Zoiets grappigs, dat wil je toch? Daarnaast ziet de sneaker er ook gewoon geweldig uit.’’

Tim de Waard en Daniël Samama, Creative Directors bij Cheil Benelux, voegen toe: “Het design van Roel van Hoff maakt het sowieso al een bijzondere schoen, maar in combinatie met deze technologie hebben we iets weten te maken dat de trouwe Samsung community hopelijk geweldig vindt. Toch best uniek: de eerste sneaker ter wereld waarmee je je moeder kan bellen.’’

De technologie werd mede door middel van machine learning tot stand gebracht. Door honderden keren de verschillende moves door verschillende mensen uit te laten voeren konden de slimme sensors die in de schoen zitten, de moves onderscheiden.

Bekijk hier de making-of: