Agenda

Business innovation Days 2023

Mediapark Hilversum - Congres

Business innovation Days 2023

ma 2 oktober 2023 t/m di 3 oktober 2023 - Hilversum staat volgende week weer helemaal in het teken van Dutch Media Week. Voor het achtste jaar op rij wordt op het Mediapark stilgestaan bij de recente ontwikkelingen in de sector en de impact daarvan op mens en maatschappij.

De ogen zijn meer dan ooit gericht op de toekomst. Neem nou de opkomst van AI en de gevolgen op nagenoeg elk vlak – van creatief tot maatschappelijk en van business development tot legal. Het mediafestival vindt plaats van maandag 2 tot en met zondag 8 oktober. Dutch Media Week trapt af met twee Business & Innovation Days, onder leiding van ROM Utrecht Region, waar vooraanstaande experts op het gebied van technologie en media hun kennis delen. Deze twee dagen zijn vrij toegankelijk, tickets zijn verkrijgbaar via deze link.

Vruchtbare bodem

Nieuw bij Dutch Media Week dit jaar is het betrekken van startups bij het programma. Onder de noemer Startup Valley wordt een vruchtbare bodem gecreëerd om te experimenteren en te ontdekken. Doel is het creëren van samenwerkingen tussen bezoekers, stakeholders en andere belanghebbenden. In lijn met het innovatieve karakter waar het festival om bekend staat, worden een aantal opvallende startups in de schijnwerpers gezet.

Visie op de toekomst

Innovatie, tech, veiligheid en nieuwe AI-ontwikkelingen in de media – het zijn maar een paar van de thema’s die tijdens de Business & Innovation Days op 2 en 3 oktober aan bod komen. Een twintigtal toonaangevende internationale en lokale experts nemen het woord. Zo spreekt nieuwe NPO strategie-directeur Ezra Eeman over het evolueren van de publieke omroep en het mediabeleid. Funs Jacobs van het Nederlandse creatieve bureau Media.Monks neemt bezoekers mee in de wereld van creatieve innovatie.

Opvallend en inspirerend

Annet Kloprogge is business developer Media & Gaming bij ROM Utrecht Region, één van de initiatiefnemers van de Business & Innovation Days : “Met de Business & Innovation Days willen we de toekomst van zakelijke innovatie binnen handbereik brengen. Het is een jaarlijks evenement dat zowel inspirerend als baanbrekend is, in 2023 zelfs meer dan ooit tevoren. De aanwezige startups en de toonaangevende sprekers tijdens de Business & Innovation Days sluiten perfect aan bij ons toekomstgerichte thema. Bijzondere aanwezigen zijn bijvoorbeeld de mensen van startup Enliven dat diversiteitskwesties inzichtelijk maakt met behulp van Virtual Reality. Allemaal opvallende instrumenten in deze snel veranderende tijden.”