Foo Fighters gekozen tot grootste icoon alternatieve Rockmuziek

03-02-2023 (11:58) - Audio

De Foo Fighters zijn door de luisteraars van KINK uitgeroepen tot grootste icoon uit de alternatieve rockmuziek. Ze voeren daarmee de KINK Icon Top 150 aan, die dit weekend te horen is bij het radiostation.

De band rond Dave Grohl neemt de koppositie over van Muse, die vorig jaar nog op 1 stond. De Foo Fighters hebben een pittig jaar achter de rug waarin ze afscheid moesten nemen van drummer Taylor Hawkins, die overleed tijdens een tour door Zuid-Amerika. Na twee grote tribute concerten in Londen en Los Angeles kondigde de band onlangs aan door te gaan.

"De muziek van Foo Fighters is onlosmakelijk verbonden met KINK", licht programmadirecteur Michiel Veenstra toe. "Hun nummer Everlong werd eind vorig jaar nog uitgeroepen tot beste track ooit in de KINK 1500 en ook hun meest recente werk is geliefd bij onze luisteraars".

De KINK Icon top 10 ziet er als volgt uit:

Foo Fighters
Pearl Jam
Muse
Metallica
Nirvana
Rammstein
Editors
Green Day
Radiohead
Arctic Monkeys

De volledige lijst is te vinden op KINK.nl.

De KINK Icon Top 150 is te horen van vrijdag 3 tot en met zondag 5 februari bij KINK en wordt gepresenteerd door onder meer Eric Corton, Tessa Mol, Stefan Koren en Tim Op het Broek.