Giorgio & Ingrid terug naar groep 8 in Goedemorgen 100% NL

08-02-2024 (14:39) - Audio

100% NL ochtend-dj's Giorgio & Ingrid gaan voor even terug naar groep 8 van de basisschool en doen de doorstroomtoets. De eindtoets is de afgelopen weken door tienduizenden scholieren gedaan, maar hoe goed scoren volwassenen -nu 25 jaar later- op die test?

Tijdens de ochtendshow Goedemorgen 100% NL maakten Giorgio & Ingrid gisteren de officiële doorstroomtoets. Dat is de toets die, sinds dit schooljaar, mede bepaalt naar welk schoolniveau je kan op de middelbare school. Onder toeziend oog van IEP, een van de aanbieders van deze toets, beantwoordden ze vragen over rekenen, taal en spelling.

De uitslag

Vanochtend kregen Giorgio & Ingrid de uitslag van de doorstroomtoets te horen van Janneke Helsloot van het IEP. Het resultaat: qua taal en spelling is het niveau, zo’n 25 jaar na dato, nog goed. Het onderdeel rekenen is daarentegen weggezakt en roestig geworden, al had Giorgio zich daar van tevoren al voor ingedekt omdat hij dyscalculie heeft. Overall gezien maakte Ingrid de doorstroomtoets net iets beter dan Giorgio: Zij had een kwart van de vragen fout en Giorgio bijna een derde. Corrector Janneke van het IEP had nog wel een advies voor de dj's: "Met deze resultaten kunnen jullie prima naar de middelbare school, maar voor jullie luisteraars is het fijner dat jullie gewoon radio blijven maken, want daar zijn jullie hartstikke goed in."