Minke Booij gaat in gesprek met Olympisch kampioenen in podcast Goudspraak

14-03-2024 (11:31) - Audio

Minke Booij, voormalig aanvoerder van het Nederlandse hockeyteam en winnaar van Olympisch goud, gaat in aanloop naar de Olympische Spelen 2024 in gesprek met topsporters en bondscoaches over de magie en betekenis van goud. In de podcast genaamd Goudspraak spreekt zij onder meer met Olympisch- en wereldkampioenen Harrie Lavreysen, Sanne Wevers en Kiran Badloe. Vandaag is de eerste aflevering gelanceerd, met Chef de Mission van Team NL Pieter van den Hoogenband als gast.

Goud is een even fascinerend als veelbesproken thema. Zeker onder sporters en coaches. Waar de buitenwereld vaak invult dat goud het enige is dat telt en alles draait om winnen, geven sporters het een veel rijkere betekenis. Minke Booij, Directeur Topsport bij EIFFEL, daarover: “Sporters praten veel liever over de route ernaartoe. De liefde voor het proces. En mijlpalen die soms méér als goud voelen dan die daadwerkelijke plak. In de podcast Goudspraak breng ik met mijn gasten die mijlpalen opnieuw tot leven en praten we openhartig over wat echt belangrijk is in het sportende leven.”

De podcast is gemaakt in samenwerking met consultancy- en interimbureau EIFFEL, een organisatie die zich zichtbaar laat inspireren door topsporters. Het doel van de podcast is enerzijds een unieke inkijk in bijzondere en persoonlijke sportervaringen, maar zeker ook om mensen te inspireren over het koesteren van ‘goud’ in je leven en het stellen van nieuwe doelen. 

De podcast is te beluisteren en te bekijken via Spotify en YouTube.

FOTO: gasten en host van de podcast. Vlnr: Kiran Badloe, Harrie Lavreysen, Sanne Wevers, Churandy Martina, Pieter van den Hoogenband, Minke Booij, Jetze Plat, Jeroen Otter, Felice Albers en Hugo Haak.