Pilotzender NPO Blend lanceert programmering

08-02-2024 (14:20) - Audio

NPO BLEND lanceert voor het eerst gepresenteerde programma’s op de experimentele zender. “Samen met de omroepen geven we invulling aan het experiment NPO BLEND, waarbij we onderzoeken hoe we de beoogde doelgroep van volwassen luisteraars kunnen bereiken die houden van R&B, afro, neo soul en hiphop uit de nineties en zeroes."

"Ik ben heel enthousiast over de namen die zich aan de pilot hebben verbonden, want op die manier krijgt BLEND echt een eigen geluid." zegt Menno de Boer, zendermanager NPO BLEND. One’sy Muller, Howard Komproe, Murth Mossel, Shay Kreuger, Nora Akachar, Niels Hoogland, E-Life, Aashna Sewpersad, Elif Kan, Benji Heerschop, Ciana Mayam, Redouan Ait Ouarg, Jane Doe en Claire-Marie Martis hebben zich verbonden aan de pilot om het publiek te informeren, verbinden en te inspireren. De nieuwe middagshow ‘Bridge The Gap’ (NTR) is vanaf maandag 12 februari te horen, de andere shows starten maandag 4 maart op NPO BLEND.

Avontuur aangaan

"Fantastisch dat ervaren makers als onder anderen Shay Kreuger, One’sy Muller, Niels Hoogland en Howard Komproe het avontuur met ons aangaan en willen verkennen hoe deze nieuwe radiozender kan klinken. Met deze programmering verwacht ik dat onze luisteraar zich steeds meer thuis gaat voelen bij BLEND", vervolgt Chanelva Rier, die samen met De Boer zendermanager is voor NPO BLEND.

Bridge The Gap

De nieuwe middagshow ‘Bridge The Gap’ (NTR) is iedere werkdag tussen 17.00 en 19.00 uur op NPO BLEND te horen. Het programma wordt afwisselend in duo’s gepresenteerd door een NPO BLEND-dj en een comedian, waardoor er verrassende presentatieduo’s ontstaan. Op maandag en dinsdag nemen Aashna Sewpersad en Murth Mossel de presentatie in handen, op woensdag en donderdag zijn dat One’sy Muller en Howard Komproe en op vrijdag presenteren One’sy Muller en Nora Akachar de middagshow samen. 

Diepgaan

Nora Akachar: “Ik heb geleerd de verandering die ik graag wil zien, zelf te brengen. Al enige tijd ontstaat bij mij de behoefte om naast de muziek waarmee ik ben opgegroeid ook diepgaande gesprekken te horen over onderwerpen waartoe ik me verhoud. Het leven biedt zoveel kansen maar ook uitdagingen. Hoe gaan generatiegenoten hier mee om? Ik wil graag onderdeel zijn van deze fantastische zender omdat ik dit geluid mis. Ik ben een verbinder. Met dit station komt voor mij alles mooi samen!”

Liefde voor muziek

Murth Mossel: “Mijn motivatie om deel uit te maken van deze radioshow komt voort uit mijn diepe liefde voor de diverse muziek die onze roots weerspiegelt. Als kind ben ik opgegroeid met een rijke mix van geluiden, van R&B tot reggae, latin en hiphop. We kunnen in dit programma genieten van de tijdloze hits waar we mee zijn opgegroeid, maar ook diepgaande gesprekken voeren over de uitdagingen en triomfen die het leven ons biedt. Met deze show wil ik niet alleen een feestje bouwen op de tonen van onze favoriete muziek, maar ook een ruimte creëren waar we samen kunnen lachen, leren en groeien!”