VandenEnde Foundation ondersteunt Nederlands hiphop-danstalent

04-11-2022 (10:00) - Audio

Summer Dance Forever en VandenEnde Foundation presenteren samen een unieke scholarship. Op zaterdag 26 november en zondag 27 november krijgen 25 dansers tijdens een auditieweekend de kans om verschillende workshops te volgen van onder meer Nedda Sou, Wesley Rommy en Denden Karadeniz.

In het auditieweekend worden de drie winnaars uitgekozen door een jury die de scholarship ontvangen. Deze jury bestaat uit Lloyd Marengo, Janine Dijkmeijer en Nedda Sou. Behalve een geldbedrag van €5000, bedoeld voor de ontwikkeling van hun danscarrière, krijgen de winnaars ook een coach toegewezen. Deze coach begeleidt helpt de winnaars om dichter bij hun persoonlijk doel te komen.

Nog niet eerder hebben internationaal hiphop-dansfestival Summer Dance Forever en de VandenEnde Foundation samengewerkt. Summer Dance Forever zet zich in om de hiphop-danscultuur een podium te geven en een plek te creëren waar dansers samen kunnen komen, zowel gevestigd als jong talent. De organisatie staat midden in de hiphopcultuur, kent een jonge doelgroep en ziet talentontwikkeling als een belangrijk doel.

De VandenEnde Foundation (VDEF) is een particulier cultuurfonds dat in 2001 is opgericht door Joop en Janine van den Ende. De VDEF draagt bij aan de kwaliteit van het culturele klimaat in Nederland, zodat Nederlandse jongeren opgroeien in een samenleving waarin kunst en cultuur vanzelfsprekend zijn. De VandenEnde Foundation verstrekt studiebeurzen aan jonge talenten om hen te stimuleren in hun ontwikkeling. Sinds de oprichting konden ruim 820 jongeren met een beurs van de VDEF studeren aan opleidingen in binnen- en buitenland.
Foto: Kate Lang