ADCN richt zich met Dutch Creativity Festival op creativiteit in werk, cultuur en maatschappij

15-09-2022 (11:20) - Creatie

ADCN maakt zich klaar voor de tweede editie van het Dutch Creativity Festival op vrijdag 18 en zaterdag 19 november in The Student Hotel aan de Wibautstraat in Amsterdam.Met vijf verschillende podia, meer dan 65 sprekers en 40 sessies, is het Dutch Creativity Festival een plek waar creatieven van allerlei disciplines en achtergronden samenkomen.

Het Dutch Creativity Festival is een innoverende broedplaats voor de creatieve Nederlander, met lokale en internationale professionals. Niet alleen in de wereld van communicatie, merken en media, maar ook bedrijven en sociale ondernemingen. Het festival brengt de werelden van Digital, Business, Communication, Culture, Craft, Future, Design en Society samen. Van regisseurs tot videogamedesigners en van muziekproducenten tot illustratoren, met ieder een eigen kijk op creativiteit en de impact op het bedrijfsleven, cultuur en maatschappij. Met het Dutch Creativity Festival wil ADCN nieuwe werelden binnen creatie laten zien, met elkaar verbinden en van elkaar laten leren.

Met vijf podia vol creativiteit is er voor iedere bezoeker wat wils. Reflecteer en kijk vooruit met sprekers van Studio Boot, VanMoof en Ace & Tate. Bekijk winnende en andere inzendingen van de Dutch Creativity Awards vanuit het perspectief van de jury. Ontdek de toekomst van creativiteit met inzichten van onder meer CZAR Amsterdam, VICE en Patreon.

Ontwikkel je vaardigheden tijdens één van de interactieve ADCN Academy Sessions van onder meer Design Bridge, Miro en What Design Can Do. Luister naar Edson Sabajo, dit jaar de voorzitter van ADCN en curator van een deel van de creatieve agenda. Hij deelt tijdens het festival, onder het mom van het gekozen thema Unity, hoe creatieve communities worden gebouwd aan de hand van principes van hiphop.

Of laat je inspireren bij het podium van THE NEW STIJL door vooruitstrevende creatieven zoals de Amsterdamse architect Afaina de Jong en de makers van experience design studio Random Studio. Deze, en meer nog aan te kondigen creatieven, zijn onderdeel van THE NEW STIJL, het boek over Nederlandse creativiteit vandaag de dag, geïnitieerd en gepubliceerd door …,staat en MENDO.

Het festival wordt onder meer georganiseerd in samenwerking met Global.

Voor tickets, klik hier