De Amsterdamse wijk van de toekomst ervaren in Walking Movie Toer d’amour

02-08-2022 (11:57) - Creatie

Vanaf 1 juli 2022 kan iedere Amsterdammer zelf ervaren hoe Sloterdijk verandert met Nederlands’ eerste Walking Movie. Een film die je niet thuis op de bank kijkt maar zelf meemaakt in de buitenlucht.
 
45 minuten vol verrassende technologie, humor, verbazing, inspirerende verhalen én een glimp van de toekomst.
 

Walking Movie, Toer d’amour

De Walking Movie Toer d’amour is een nieuwe manier van ‘het meemaken’ van een film. Een interactieve ervaring in de publieke ruimte, die mensen op een bijzondere manier door het Sloterdijk van nu en van morgen leidt. Toer d’amour vertelt het verhaal van de groeiende liefde voor Sloterdijk.

Met het hart op de tong laat de goedlachse Grace spelers dit bijzondere stuk Amsterdam zien. Felgekleurde harten en kunstwerken op de route zijn onderdeel van het verhaal. Spelers starten zelf nieuwe scenes door QR-codes bij de harten te scannen. Samen met de markante Grace gaan ze op pad, geven ze vorm aan het verhaal en maken ze kennis met spraakmakende mensen die kleur geven aan de wijk. Ze ontmoeten onder andere de kunstenaarsduo DAY collective en de Sloterdijkse singer- songwriter Puntjudith, bekend van onder andere 3FM en de Popronde. Spelers helpen DJ’s uit de brand, schieten een wel heel charmante kok te hulp, en ‘facetimen’ met een van de eerste horecaondernemers in Sloterdijk. Grace neemt hen mee langs bijzondere hotspots en de mooie natuur in het natuurgebied De Bretten.
 

Ontwikkeling Amsterdam Sloterdijk

In korte tijd ontpopt Amsterdam Sloterdijk zich tot één van de meest verrassende wijken van de stad. De buurt gaat in rap tempo van kantoorwijk naar stadswijk, waar wonen, werken en recreëren hand in hand gaan. Kantoorcomplexen worden omgetoverd tot moderne werkplekken en duurzame woningen. Op braakliggende terreinen verrijst nieuwbouw, met veel groen en gezamenlijke voorzieningen. Met diversiteit en creativiteit als uitgangspunt.

Recent zijn de nieuwbouwprojecten Lycka en Lab4You opgeleverd. De duurzame woontoren VERTICAL heeft het hoogste punt bereikt en de bouw is gestart van het project met basisschool Floating Gardens. Een ding is zeker: Amsterdam heeft ruimte voor wonen, werken en leven gevonden in deze bruisende nieuwe stadswijk.
 

UPtown Sloterdijk

De Walking Movie is een initiatief van UPtown Sloterdijk, een samenwerking tussen de Gemeente Amsterdam, nieuwbouw ontwikkelaars, vastgoedeigenaren en werkgevers in Sloterdijk. Uptown Sloterdijk ontwikkelt campagnes en organiseert placemaking activiteiten in het gebied in samenwerking met ondernemers, bewoners en kunstenaars in het gebied om meer levendigheid te brengen. Zo versnellen we de transitie naar een levendige, gemengde stadswijk om te wonen, werken en te recreëren. En bouwen we aan de toekomst van de stad. Misteli creative agency ontwikkelde deze Walking Movie in opdracht van Uptown Sloterdijk.

De Walking Movie is vanaf 1 juli te beleven tussen 09.00 en 22.00. Start op het Orlypein, voor de hoofdingang van station Sloterdijk.