Inclusie centraal bij afstudeershow Amsterdam Fashion Academy

Inclusie centraal bij afstudeershow Amsterdam Fashion Academy

27-06-2022 (12:58) - Creatie

Op zaterdag 18 juni 2022 hield de Amsterdam Fashion Academy haar 2022 Graduation Fashion Show. Zeven BA (Hons) Fashion Design-studenten toonden aan de Nieuwe Herengracht 103 hun collecties aan  onder meer de pers en professionals uit de industrie met het prachtige historische gebouw van de Amsterdam Fashion Academy als backdrop.
 
Tijdens de show werden onder andere een non-binaire/gender fluid luxecollectie, een collectie volledig ontworpen op Clo3D en een parodiecollectie die gebruik maakt van merklogo’s en stijlen die de populaire cultuur en het consumentisme van het Italië van de jaren 80 vertegenwoordigen getoond. 
 
Naast de modeshow was er ook de mogelijkheid om de tentoonstelling te bezoeken bestaand uit de afstudeerprojecten van studenten van zowel BA (Hons) Fashion Design als BA (Hons) Fashion Business studenten.
 
Dit jaar konden de studenten de show eindelijk weer organiseren en de zeven afstudeerstudenten stelden de gasten niet teleur. Van de professioneel geproduceerde prêt-à-porter collectie van Nathan Barilari Hassan (beeld boven), de handgemaakte dromerige stukken van Janina Kraft, de gebreide stukken geïnspireerd op geestelijke gezondheid door Mia Skjæret Hanssen tot het belangrijke statement wat Valerie Bogaert met haar ontwerpen maakt, de studenten slaagden erin om indruk te maken op de gasten met hun unieke collecties.
 

De eindexamenstudenten Fashion Design 2022

Nathan Bailari Hassan
Valerie Bogaert
Janina Kraft
Tafari Lake
Arvin Mendoza Quirante
Mia Skjæret Hanssen
Giorgia Tessarollo