Tweede Boeckenbal gaat op 23 oktober door als Het Eerste Bullebal

18-09-2022 (12:47) - Creatie

Op 23 oktober vindt het tweede Boeckenbal plaats onder de naam Het Eerste Bullebal. Met uiteenlopende Rebellen en Dwarsdenkers uit de media, kunst, literatuur en wetenschap: een feest van links tot rechts en wit tot zwart met zang, dans, voordrachten en discussie van 16.00 tot 00.00 uur. Het kleurrijke bal over Tweestrijd: woorden kunnen verdeeldheid zaaien, maar ook verbinding? Van Woke en "verboden humor" tot het N woord.

Verwacht tijdens het Eerste Bullebal bijdragen van Akwasi, Bart Nijman, Up Network, Arthur van Amerongen, Margot Morison, Rob Muntz, Prem Radhakishun, Avish Jajairam, Martin Koolhoven, Francisca Burgos, Erik Nijmeijer, DJ Salta, Jonathan Krispijn, Chris van der Ende, Shaneequa Fleksick, Rob Hoogland, Koos Dalstra, Teun Voeten, Šahin Šišic, Han van Horst, Adjiedj Bakas, Tom Kellerhuis, Barbarizsm, Klinkende Kosmos, Mystery Guests en vele anderen. Ook zal de presentatie plaatsvinden van Van Amerongen’s nieuwe bestseller Safari Eurabia.
 

Black Books Matter

Het Bullebal begint om 16 uur met Black Books Matter onder supervisie en begeleiding van de schrijver en breakdancer Henk Bakboord. Met voordrachten en discussies van rappers, columnisten, stand-up comedians en schrijvers. Dit zal "geruisloos" overgaan in Het Komrijk dat tot 22.00 zijn kunsten vertoont.  Vanaf 22.00 tot 01.00 uur: Balkan - Daapse dans. Zie programmering.
 
Het Eerste Bullebal is een initiatief van Arthur van Amerongen, Rob Muntz, Geenstijl, HP/De Tijd, Uitgeverij Ezo Wolf en stichting Het Komrijk. Een vervolg op het legendarische Eerste Boeckenbal uit 2020, gegeven op de dag voor de lockdown.
Vormgeving: Jodocus van Soest. 
 

Volledige line-up en tickets

Voor de complete line-up en tickets (15 euro per ticket): kijk hier.