VandenEnde Foundation reikt eerste hiphop-scholarships uit

VandenEnde Foundation reikt eerste hiphop-scholarships uit

29-11-2022 (15:07) - Creatie

Afgelopen auditieweekend streden 31 dansers in Amsterdam om een unieke scholarship en professionele coaching.Deze worden mogelijk gemaakt door Summer Dance Forever en VandenEnde Foundation. De dansers kregen workshops, gaven showcases en werden ze geïnterviewd over hun toekomstplannen. Een professionele jury – bestaande uit Lloyd Marengo, Janine Dijkmeijer en Nedda Sou – besliste dat Uhrlice Rosaria, Tim Postuma en Jaïra Luhulima de scholarship en coaching ontvingen.

De scholarship is in het leven geroepen om talentvolle hiphop-dansers te helpen bij het verwezenlijken van hun droom om professioneel danser te worden. De drie winnaars ontvangen elk een geldprijs van €5000,-, ten behoeve van de verdere ontwikkeling van hun danscarrière. Ook ontvangen ze alle drie een professionele coach, die ze begeleidt bij het maken van keuzes, om zodoende dichter bij hun persoonlijke doel te komen.

Unieke samenwerking

Nog niet eerder hebben internationaal hiphop-dansfestival Summer Dance Forever en de VandenEnde Foundation samengewerkt. Summer Dance Forever zet zich in om de hiphop-danscultuur een podium te geven en een plek te creëren waar dansers samen kunnen komen, zowel gevestigd als jong talent. De organisatie staat midden in de hiphopcultuur, kent een jonge doelgroep en ziet talentontwikkeling als een belangrijk doel.

De VandenEnde Foundation (VDEF) is een particulier cultuurfonds dat in 2001 is opgericht door Joop en Janine van den Ende. De VDEF draagt bij aan de kwaliteit van het culturele klimaat in Nederland, zodat Nederlandse jongeren opgroeien in een samenleving waarin kunst en cultuur vanzelfsprekend zijn. De VandenEnde Foundation verstrekt studiebeurzen aan jonge talenten om hen te stimuleren in hun ontwikkeling. Bijvoorbeeld tot professioneel acteur, theatermaker, zanger, musicus, filmmaker of danser. Sinds de oprichting konden ruim 820 jongeren met een beurs van de VDEF studeren aan opleidingen in binnen- en buitenland.


Winnaars scholarship v.l.n.r: Tim Postuma, Uhrlice Rosaria en Jaïra Luhulima.
Foto: Kate Lang