Failliet Pastoe overgenomen door Moooi en RSGA Design

Failliet Pastoe overgenomen door Moooi en RSGA Design

01-04-2024 (18:06) - Design

Pastoe maakt een doorstart. De 110-jarige meubelmaker ging enkele weken geleden failliet. Vrijdag maakten de Nederlandse designbedrijven Moooi en RSGA Design bekend dat ze samen Pastoe overnemen.

Als toonbeeld van Dutch Design deed Pastoe het decennialang goed. Toch zakte het bedrijf afgelopen tien jaar geleidelijk weg en liepen de schulden op van ruim 2 miljoen euro in 2014 naar bijna 7 miljoen euro in 2021. Vooral een belastingschuld deed Pastoe uiteindelijk de das om.

Pastoe Furniture

De nieuwe eigenaren hebben samen een nieuw bedrijf opgericht voor de overname: Pastoe Furniture. Vanuit dat bedrijf zal gekeken worden welke meubels uit de collectie binnenkort weer geproduceerd gaan worden. De verkoop zal via Moooi en RSGA Design gaan.

"Pastoe is een oer-Nederlands merk met internationale allure", schrijft RSGA Design-oprichter Titus Darley. "Door de samenwerking met Moooi zijn we in staat om Pastoe weer gezond te maken zodat het weer de positie krijgt die deze unieke meubelcollectie verdient." Dat willen de bedrijven onder meer doen door de meubels over de hele wereld te gaan verkopen. "Dit geeft nieuwe mogelijkheden en duidelijke groeikansen voor het merk." 


NOS