No Waste Army gaat de strijd aan tegen voedselverspilling

20-06-2023 (15:54) - Design

Ieder jaar verspillen we in Nederland zo’n 2 miljard kilo voedsel. Dat begint al bij de boer die zijn groenten en fruit niet kwijt kan aan de supermarkt. Tijd voor een tegenoffensief. 

Boerschappen, Breda Maakt Mij Blij slaan de handen ineen en introduceren No Waste Army. Strijders tegen verspilling. “Wij horen steeds vaker dat kwalitatieve producten om belachelijke redenen worden afgekeurd of weggegooid. Pompoenen die nét niet het juiste formaat hebben voor de supermarkt, appels waar een putje in zit of kersen die beschadigd zijn door wateroverlast krijgen in Nederland al snel het label ongeschikt. No Waste Army maakt daar heerlijke, houdbare producten van die je elk kwartaal in een box krijgt thuis gestuurd”, aldus initiatiefnemers Thibaud van der Steen en Stijn Markusse.

Militaire ervaring, geen vereiste

Creatief bureau Wars meldde zich in een vroeg stadium al aan het front om mee te strijden. Reijer van Kasteren vertelt: “Wij houden niet van verspilling en verspilden dan ook geen tijd om deze strijders te helpen met hun merkpositionering, merkidentiteit en packaging design van alle proviand.” No Waste Army biedt een oplossing voor boeren en telers die met producten blijven zitten die ‘niet goed genoeg zijn voor de supermarkt’. Aanmelden voor No Waste Army kan via www.nowastearmy.nl en iedereen kan meedoen. Militaire ervaring is ook geen vereiste volgens van der Steen: “Het enige dat we vragen is enthousiasme, een lekkere trek en de wil om een bijdrage te leveren aan een verspilling vrije wereld.”