Rodenbach zoekt groei door zich te richten op de ‘happy few’

14-04-2023 (09:30) - Design

Nu zuurbier wereldwijd aan populariteit wint, ziet het Belgische Rodenbach als grondlegger van de bierstijl ‘Vlaams Roodbruin’ kans voor verdere internationale groei. Samen met het Utrechtse bureau Kaliber is een herpositionering en nieuwe merkidentiteit ontwikkeld, die de polariserende smaak van het bier omarmt: The sour brew for the happy few.

In het Belgische Roeselare wordt volgens eeuwenoud traditioneel recept bier gebrouwen én gerijpt op eikenhouten foeders, wat zorgt voor de karakteristieke friszure smaak. Een smaak waar je van houdt of totaal niets mee hebt. Niet een bier voor iedereen, maar de vele gewonnen bierawards bewijzen dat je tot de ‘happy few’ behoort als het bij je smaakpallet past. Of zoals de internationale campagneregel luidt: ‘We’re not for everyone, but we might be for you’.

Rodenbach’s nieuwe merkidentiteit laat bierliefhebbers direct voelen dat het ander bier is dan de trendy hopbom of traditioneel abdijbier. Met een centrale rol voor het roodbruine bier en een subtiele rol voor de eikenhouten foeders, terug te vinden in de reflectie van het wijnglas en in de ringvormige lijnen van de tekst. Ook de bieretiketten, 4-packs en omdozen hebben een duidelijke focus op het biertype en de rijping op foeders gekregen. Waarbij de jaarlijkse limited edition Rodenbach Vintage een volledig nieuw jasje heeft gekregen om dit bier een meer exclusieve uitstraling te geven.