EdTech unicorn GoStudent neemt Studienkreis over

EdTech unicorn GoStudent neemt Studienkreis over

02-12-2022 (11:02) - Economisch

GoStudent, platform van online bijles, heeft het Studienkreis, marktleider in offline bijles in de DACH-regio, heeft overgenomen van IK Partners (“IK”). De transactie accelereert GoStudent’s strategie om het beste van de online en offline wereld te combineren en mensen via technologie toegang te geven tot het beste onderwijs.

De marktwaarde van online bijles, die in 2020 wereldwijd op USD 150 miljard werd geschat, zal naar verwachting tegen 2026 USD 278 miljard bedragen. Nu dat de wereldwijde crisis in het onderwijs aan lijkt te houden door een tekort aan leraren, leerachterstanden en toegang tot onderwijs, is het GoStudent die de leiding neemt in het aanbieden van meer en beter toegang tot onderwijs aan gezinnen in heel Europa.

In de afgelopen 12 maanden heeft het bedrijf een aantal strategische overnames gedaan, waaronder het Britse Seneca Learning, Tus Media Group uit Spanje en Fox Education uit Oostenrijk. Dankzij deze overnames kon het bedrijf uitbreiden met op AI-gebaseerde studiemogelijkheden, de toegang tot docenten binnen de markt verbeteren en vergroten en communicatie oplossingen bieden aan scholen en gezinnen. Met de integratie van Studienkreis kan het bedrijf nu ook gezinnen met een voorkeur voor offline onderwijs of groepslessen bedienen.

hybride leren

"Bij GoStudent worden maandelijks meer dan 1,5 miljoen online bijlessen geboekt, maar wij geloven dat de toekomst van leren hybride is. Het combineren van online en offline creëert een omnichannel model dat maximale waarde brengt aan gezinnen en ons onderscheid van de concurrentie." zegt Felix Ohswald, CEO en medeoprichter van GoStudent. "Met de aankondiging van vandaag biedt GoStudent nu een volledig spectrum van studiemogelijkheden aan voor elk type student én budget. Naast onze core, 1:1, online bijles, bieden we alles van freemium producten tot groepslessen aan. Het is deze winnende combinatie die onze toekomstige groei zal stimuleren en tegelijkertijd onze winstgevendheid zal vergroten."

Het in 1974 opgerichte Studienkreis, is dé toonaangevende Duitse aanbieder van bijles met meer dan 1.000 studiecentra. Als één van de eerste aanbieders van online bijles sinds 2012, bedient het bedrijf inmiddels jaarlijks 125.000 gezinnen in de DACH-regio. Studienkreis, dat sinds 2017 in handen is van IK, breidde uit naar Oostenrijk dankzij de overname van LernQuadrat in 2018 en versterkte daarmee haar marktleidende positie in DACH. Door offline bijles te combineren met online diensten en zelf ontwikkelde digital tools, deelt Studienkreis GoStudent’s visie met betrekking tot het ontwikkelen van gecombineerde studiemogelijkheden.

 


Bureaus

Media

Marketing