Vliegschool start crowdfunding om volledig elektrisch te vliegen

Vliegschool start crowdfunding om volledig elektrisch te vliegen

04-12-2023 (09:41) - Economisch

Binnen een week na de lancering heeft de crowdfundingcampagne 'Vliegen op de Zon' van E-Deck en E-Flight Academy bijna €300.000 opgehaald. Volgens duurzame luchtvaartondernemers Evert-Jan Feld, Matthijs Collard en co-founder Kokoro Merlijn van Vliet wijst dit op een sterke aantrekkingskracht van duurzame luchtvaart op zowel investeerders als het publiek.

E-Flight Academy is in samenwerking met E-Deck bezig met het ontwikkelen van de 'Hangaar van de Toekomst' op Teuge Airport. Dit project bestaat uit het installeren van 530 zonnepanelen en een grote megabatterij, wat het mogelijk maakt om volledig elektrisch en op zonne-energie te vliegen. Eenmaal voltooid, zal het mogelijk zijn om tegelijkertijd zowel 10 elektrische auto's als 4 elektrische vliegtuigen op zonne-energie te laden.

Crowdfunding

Momenteel is de financiering voor enkele cruciale onderdelen, zoals de voltooiing van de laadinfrastructuur voor elektrische vliegtuigen en verdere verduurzaming van het gebouw, nog niet rond. Door middel van een crowdfundingcampagne, die de duurzame luchtvaartondernemers in samenwerking met het platform CrowdAboutNow hebben opgezet, streven de ondernemers ernaar om minimaal 400.000 euro op te halen.
 


Bureaus

Media

Marketing