Het Amsterdam Diner haalt 1,2 miljoen euro op voor de strijd tegen hiv en aids

Het Amsterdam Diner haalt 1,2 miljoen euro op voor de strijd tegen hiv en aids

09-06-2024 (15:28) - Inclusiviteit

Onder de ruim 1000 genodigden van Het Amsterdam Diner bevonden zich op 8 juni gasten uit binnen- en buitenland, waaronder bekenden uit de kunst- en mediawereld, prominente politici, hiv-wetenschappers, leden van het Koninklijk Huis en de top van de Nederlandse zakenwereld.

In lijn met het thema ‘Face the Future’ werden dit jaar nieuwe samenwerkingen aangekondigd met LINDA., LINDA. Meiden, Anna Nooshin en MediaLane. Hiermee werd een vernieuwende energie naar Het Amsterdam Diner gebracht, dat al 33 jaar bekendstaat als het grootste en meest prestigieuze benefietgala van Nederland. De 30ste editie van Het Amsterdam Diner heeft €1.200.000 opgehaald. Deze opbrengst gaat dit jaar naar bestrijding van hiv-stigma onder jongeren - de stemmen van de toekomst. De opbrengsten dit jaar naar projecten in Nederland, Indonesië, Oeganda en Kenia, die allemaal gericht zijn op het versterken van de capaciteiten en het verbeteren van de hiv-zorg voor jongeren.

Amsterdam Dinner Award

Tijdens Het Amsterdam Diner namen Martha en Max, dochter en zoon van de overleden professor Joep Lange, namens hem de Amsterdam Dinner Award in ontvangst. Als pionier in de strijd tegen hiv en aids heeft hij decennialang baanbrekend onderzoek verricht om het virus te bestrijden en wereldwijde toegang tot kwalitatief hoogwaardige gezondheidszorg te bevorderen. Ter erkenning en ter ere van Joep’s oeuvre en onschatbare bijdrage aan de gezondheidszorg, werd de Amsterdam Dinner Award in 2024 aan hem opgedragen, exact 10 jaar na zijn overlijden.Prinses Mabel overhandigde de award aan Joep’s dochter Martha en zoon Max.

Fotografie: Ben Houdijk?