FaillissementsDossier signaleert zware tijden voor hipsters

26-07-2023 (14:16) - Komkommernieuws

Zware tijden zijn aangebroken voor hipsters. Althans, volgens FaillisementsDossier. Want: vorige week moest fietsenmaker Van Mook de deuren sluiten en vanaf deze week moeten de hipsters verder zonder hun ‘visvrije tonijn’. Seasogood, fabrikant van ‘visvrije tonijn’, ging op de fles. Maar er is meer dat de stelling van FaillisementsDossier onderbouwt:

Dit voorjaar gingen meerdere microbrouwerijen failliet, waaronder het Tilburgse Kraftbier, uitvinder van diverse, onder hipsters populaire speciaalbiertjes en begin deze maand werd de complete voorraad van Kraft geveild.

Maar het verhaal van Seasogood, de in Den Bosch gevestigde fabrikant van ‘visvrije tonijn’, was toch wel het meest saillant, want eind 2022 leken de zaken juist goed te draaien. Het merk haalde zelfs de schappen van Albert Heijn en de boxen HelloFresh.

Maar Seasogod wist uiteindelijk niet voldoende investeerders te overtuigen om verdere groie te financieren: ‘Het bedrijf had aanvullende financiële middelen nodig, die er niet waren,’ meldt een woordvoerder van curator WatsonLaw tegen RTL Nieuws. ‘Daarom heeft het zelf faillissement aangevraagd. Het is nog iets te vroeg om meer details te geven, omdat we eerst de stukken nog moeten bestuderen en wat mensen op vakantie zijn.’


FaillissementsDossier.nl