Belgische Fantail presenteert modulaire design kattenklim

22-01-2024 (13:43) - Lifestyle

Het Belgische merk van huisdieraccessoires Fantail presenteert de eerste modulaire, design en duurzame kattenklim. 

Helaas was het tot op vandaag erg moeilijk om een kattenklim te vinden die én goed is voor onze planeet, én er mooi uitziet, en bovenal ontworpen werd met het welzijn van de beestjes in het achterhoofd. Fantail, een jong 100% Belgisch merk, is de uitdaging aangegaan. 

De Fantail kattenklim voldoet aan de basisbehoeften van je kat dankzij de 12 unieke configuraties. Afhankelijk van de persoonlijkheid van je kat en de beschikbare ruimte in huis kun je de configuratie aanpassen. 

Wensenlijstje

Joline De Jaegher, kattengedragstherapeut, legt uit: "Als je op zoek bent naar een nieuw huis, heb je een lijst met criteria om te beslissen of je het huis wilt kopen of niet. Je kat heeft die lijst ook. Maar voldoet je huis aan al hun criteria? Je moet voldoen aan hun behoefte om te rusten en te ontspannen, te observeren, te springen, te krabben en te klimmen. Dit is vooral belangrijk voor binnenkatten. De nieuwe Fantail kattenklim is ontworpen om je te helpen aan al deze behoeften te voldoen."

Groeit mee met je kat: Het maakt niet uit of je een kleine kitten hebt of je je nieuwe kat nog volop aan het leren kennen bent? Dankzij het modulaire ontwerp kan je je meubel altijd aanpassen zodat je kat in elke levensfase van het perfecte meubel kan genieten.

Modulaire, wasbare & vervangbare onderdelen: zo blijft je kattenklim er fris uitzien. Dankzij het slimme ontwerp kun je gewoon de onderdelen vervangen die het meest gebruikt worden, zoals de natuurlijke vezel sisal. Zo kun je je kat net zo gek laten doen als altijd. De hoezen zijn ook wasbaar.

Past in elke ruimte: laat plaatsgebrek je niet ontmoedigen om een kattenklim te installeren. Begin op de vloer of aan de muur. Hoe dan ook, er is een configuratie die perfect in jouw huis past.

Op en top duurzaam

De ontwerpers van Fantail kiezen hun leveranciers zo lokaal mogelijk om transport te minimaliseren. Ze ontwerpen hun producten ook voor een maximale levensduur. De ontwerpers kiezen stevige, duurzame materialen en bouwen hun producten modulair op, zodat consumenten indien nodig een onderdeel kunnen vervangen zonder alles weg te hoeven gooien. Alle CO2-uitstoot die wordt gegenereerd door hun productie wordt gecompenseerd in samenwerking met GOForest.

De stoffen die in de modules worden gebruikt zijn allemaal 100% gerecycled. Ze zijn zacht, wasbaar en gemaakt van gerecyclede PET-flessen voor een win-win-win combinatie. Antislip aan de binnenkant, aangenaam om aan te krabben aan de buitenkant - precies zoals je kat het graag heeft. Fantail ontwikkelde ook een uniek staal en gebruikt uitsluitend massief hout dat stabiliteit en veiligheid garandeert.

Online configurator

Om je te helpen de ideale configuratie te vinden, heeft Fantail een online configurator ontwikkeld. Deze is ontwikkeld in samenwerking met een dierengedragsdeskundige en houdt rekening met de specifieke behoeften van je kat, je huis en je budget. Door een paar eenvoudige vragen te beantwoorden over je voorkeuren en het gedrag van je huisdier, stelt de configurator de ideale configuratie voor om een gepersonaliseerde ruimte te creëren die perfect bij je kat past.

De nieuwe kattenklim van Fantail is verkrijgbaar in 12 configuraties in 3 kleuren, van €80 tot €585. Je vindt hem in een aantal dierenwinkels en bij voorbestelling op www.fantail.eu. 

De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.