In beweging met je smartphone? Dit zijn 3 leuke tips!

In beweging met je smartphone? Dit zijn 3 leuke tips!

30-09-2024 (18:11) - Lifestyle

Dat een smartphone veel meer is dan een apparaatje om mee te bellen, daar vertellen wij je waarschijnlijk niets nieuws meer mee. Maar dat het ook dé tool is om fit en vitaal het leven door te komen, dat realiseren veel mensen zich nog niet. Toch is het wel een hele goede hulp bij het in beweging komen én blijven. Hoe je het voor jezelf nog makkelijker en leuker maakt? Lees snel verder.

1. Wandel meer

Wandelen is een onderschatte work-out. Mensen denken vaak dat het niet echt bijdraagt aan een goede shape, maar niets is minder waar. Kijk maar eens naar de online resultaten die mensen bereiken met simpelweg een stukje wandelen per dag. Zet voor jezelf een concreet doel en probeer de bekende 10.000 stappen te halen. Op iedere smartphone (al heb je een oude smartphone met sim only) zit tegenwoordig al een stappenteller en als je het helemaal precies wilt weten kun je dit koppelen aan een smartwatch. Je zult zien dat je met de dag gemotiveerder wordt en er ook lol in krijgt. Het wordt daarnaast nog een stukje leuker wanneer je het combineert met een motiverend muziekje of zelfs een podcast. Dit gaat ervoor zorgen dat jij je dagelijkse wandelmoment, ook in de winter, als een moment voor jezelf gaat beschouwen.

2. Work it out

In de winter kan het een behoorlijke uitdaging zijn om drie keer per week door de kou en regen naar de sportschool te gaan, of bovenstaande wandelmomenten te doen. Maar dat is soms ook helemaal niet meer nodig. Je kunt met behulp van apps en programma’s heel goed online een work-out doen. Vaak kun je al prachtige resultaten behalen met alleen oefeningen met het eigen lichaamsgewicht. Gewoon in de woonkamer even de meubels opzij zetten en gaan met die banaan! Bijvoorbeeld een 7-minute workout, drie rondes achterelkaar en dat drie keer in de week gaat al voor een dijk van een conditie zorgen. En ook de resultaten zul je al snel aan je lichaam gaan zien. En dat is toch leuk!

3. Stok achter de deur

Heb je die laatste motivatie zelf nét niet? Dan is het leuk om eens te kijken of je niet online live een les kunt bijwonen of zelfs online een personal trainer in kunt huren. Dit gaat je net dat beetje motivatie geven, want je weet tenslotte dat er iemand op je zit te wachten. Maar je hoeft niet fysiek ergens naartoe waardoor de drempel ook weer niet aan de hoge kant is. Daarnaast krijg je persoonlijke en goede tips, die je echt gaan helpen om mooie resultaten te bereiken.

Kortom, fit en vitaal worden; vandaag de dag heb je er met dank aan alle technologie geen excuus meer voor om het niet te worden. Eenvoudig met je smartphone kun je al hele mooie resultaten boeken, resultaten die ervoor zorgen dat jij lekker fit en vitaal bent. Het hele jaar rond. En dat allemaal gewoon vanaf je eigen vertrouwde smartphone. Omarm de techniek en ga voor die sixpack!