Terug in de tijd: Koeman en Rijkaard zij aan zij in oranje als in '88

15-02-2024 (10:20) - Lifestyle

Gehuld in het Cruyff Legacy 14K shirt dagen Ronald Koeman en Frank Rijkaard uit om mee te doen aan de Cruyff Legacy 14K. Voor dit shirt werd de inspiratie gehaald uit het oranje shirt van 1988.

De voetbalprominenten, beide ambassadeur van de Cruyff Foundation, roepen in het oranje shirt op om mee te doen aan de Cruyff Legacy 14K op 7 april in deze video. Het oranje shirt is geïnspireerd op het shirt van 1988, waarin de voetballegendes samen de finale wonnen en Nederland Europees Kampioen maakten. Daarmee brachten ze heel Nederland in beweging.

Rijkaard: “Het shirt van ’88 is een shirt vol herinneringen. Ik hoop dat dit shirt óók mooie herinneringen maakt, namelijk voor kinderen om te kunnen sporten. Vooral kinderen met een handicap hebben onze hulp hard nodig.” 60% van de kinderen met een verstandelijke handicap sport niet eens wekelijks. Bij kinderen met een lichamelijke beperking is dat percentage zelfs minstens 70%. Alle kinderen verdienen het om plezier te hebben en het beste uit zichzelf te kunnen halen door sport.

Met een mooie sportzomer in het verschiet is het oranje shirt van de Cruyff Legacy 14K een collectors item. Het brengt een vleugje nostalgie, ook voor bondscoach Ronald Koeman: “Dit shirt brengt ons weer een beetje terug in de tijd, een succesvolle tijd.”