Loey Award voor Job van der Voort; Ali Niknam wint Lifetime Achievement Award

27-09-2022 (23:15) - Marketing

Job van der Voort, de Nederlandse CEO en oprichter van kersverse Unicorn ‘Remote’, is op dinsdagavond uitgeroepen tot winnaar van de LOEY Award 2022. Deze prijs voor de Leading Online Entrepreneur of the Year (LOEY) is in 2010 in het leven geroepen om het online ondernemerschap in Nederland te stimuleren.

“Job is een uniek talent. Een wetenschapper die zich in no time tot een topondernemer ontwikkelde, met een hele scherpe neus voor marktontwikkelingen. In hele korte tijd van een startup naar een dijk van een bedrijf met een unicorn-status, dat wereldwijd actief is. Ongelooflijk knap en daarom ook een meer dan terechte opvolger!", zegt Thomas Plantenga van Vinted, die in 2021 zelf de LOEY Award won en de award mocht overhandigen aan zijn opvolger.

Waardering van meer dan 3 miljard

Remote helpt bedrijven om mensen op afstand aan te nemen. Het regelt papierwerk en uitbetaling in landen waar je als bedrijf geen vestiging hebt. Zelf heeft remote nul vestigingen. De onderneming haalde in minder dan 3 jaar tijd meer dan 500 miljoen euro groeikapitaal op, waarbij de laatste ronde op een waardering van meer dan 3 miljard euro. Vanuit zijn huis nabij Zaandam stuurt Job meer dan 900 medewerkers uit 75 landen aan.

Job van der Voort: “Ik ben erg trots op het winnen van deze award. Een hele mooie erkenning, komend van mede-ondernemers die weten wat het betekent om een dijk van een bedrijf neer te zetten. De LOEY Award is toch dé prijs voor online ondernemerschap in Nederland. Mijn voorgangers zoals Pieter Zwart, Steven Schuurman, Jouk Pleiter en Adriaan Mol, hebben allemaal schitterende bedrijven neergezet met miljardenwaarderingen. Het is heel mooi om ook in dat rijtje te kunnen staan.”

Ondernemer van de buitencategorie

Ali Niknam, CEO en oprichter van onlinebank bunq, kreeg tijdens deze avond een speciale Lifetime Achievement Award uitgereikt uit handen van Coolblue-oprichter Pieter Zwart. “Ali is echt een ondernemer van de buitencategorie. Mensen kennen hem van de disruptor van de Nederlandse bankenwereld, bunq, maar daarvoor was hij ook al de founder van TRANS-IP en The Datacenter Group. De weg naar succes was voor hem bovendien bepaalt niet simpel. Deze man heeft een onwaarschijnlijk doorzettingsvermogen en is een zeer begaafd ondernemer. Meer dan LOEY-waardig!” 

Laatste editie LOEY Awards

De uitreiking van LOEY Awards vond plaats in het Groote Museum in Amsterdam. 250 genodigden waren aanwezig bij deze laatste editie. Het bestuur van de stichting kondigde eerder aan na deze editie met de Awarduitreikingen te zullen stoppen. 


Bureaus

Media

Economisch