Victor Winkelhagen Head of Production bij nieuw Viaplay Nederland

Victor Winkelhagen Head of Production bij nieuw Viaplay Nederland

22-11-2021 (13:19) - Mensen

Vanaf 1 januari 2022 versterkt Victor Winkelhagen het Nederlandse sportteam van Viaplay als Head of Production. Winkelhagen brengt ruim 25 jaar televisie ervaring met zich mee en komt over van EndemolShine.
 
Winkelhagen heeft zich de afgelopen 13 jaar gespecialiseerd in sportproductie en leidde de afgelopen jaren de sportdivisie van EndemolShine Nederland. Met de geplande lancering van het Viaplay-platform in Nederland in het eerste kwartaal van 2022, kan Winkelhagen direct aan de slag. “Ik kijk er enorm naar uit om, met het ambitieuze en snelgroeiende Viaplay-team, sport naar de Nederlandse kijkers te brengen”, aldus Winkelhagen.
 
Head of Sports Marco Zwaneveld is enthousiast over de komst van Winkelhagen en bevestigt de ambitie om snel te groeien. “De ervaring van Victor helpt ons in de ambitie om een eersteklas-streaming ervaring te leveren aan Nederlandse sportfans. Deze ambitie vereist een fantastisch lokaal sportteam en er zijn dan ook zeker meer aankondigingen op komst!”, aldus Zwaneveld.
 

Over Viaplay

Nordic Entertainment Group (NENT Group) is één van 's werelds snelst groeiende streamingbedrijven. Het biedt content in vier categorieën - Viaplay Originals, films en series, content voor kinderen en live sport - en kan overal, altijd en op bijna elke device bekeken worden. Daarnaast biedt Viaplay elektronische sell-through (EST), transaction video on-demand (TVOD) en TV Everywhere (TVE) functionaliteiten. In de afgelopen jaren heeft Viaplay haar aanbod van eigen content aanzienlijk uitgebreid, wat populair is gebleken bij zowel kijkers in Scandinavië als internationale kopers. Viaplay-gebruikers kunnen gelijktijdig streamen op meerdere apparaten, films en series bekijken in offline modus en tot zes persoonlijke profielen aanmaken. Viaplay heeft de sportrechten in Nederland van onder andere Formule 1, Premier League, Bundesliga, PDC darts en meer.