Collectief van vakidioten lanceert Iris Academy

18-10-2022 (14:29) - Opleidingen

Gepassioneerde professionals uit de markeketing-, merken-, media- en communicawereld slaan de handen ineen en beginnen een nieuw opleidingsinstuut, Iris Academy. Geen ‘leerfabriek’, maar een persoonlijke en hoogwaardige academie op het terrein van marketing & communicatie, vernieuwing & leiderschap.

Vanaf maart 2023 start Iris Academy met een 7-tal opleidingen. Het initiatief komt van Guy van Liemt en Gert Koot, auteurs van het beste marketingstudieboek van 2018 ‘Marketingcommunicatie in 14 stappen’. Zij brachten een diverse club van 12 partners bijeen te brengen die soms in de markt concurrenten van elkaar zijn maar de liefde voor het vak delen. Het zijn: Anand Jansen, Carolien van ’t Hek, Frank van den Driest, Frank Peters, Gert Koot, Guy van Liemt, Joris Merks-Benjaminsen, Marc van Eck, Marco Derksen, Mary Hoogerbrugge, Onno Maathuis en Rachelle van der Linden.

“Wij zien dat het aanbod voor professionals die de volgende stap willen zetten en écht van betekenis willen zijn, te schraal en te beperkt is, en vaak te commercieel gedreven”, aldus Marc van Eck. “Als je op topniveau wilt acteren is het noodzakelijk dat je het vak op hoog niveau leert en echt doorgrondt. Dat gebeurt niet overnight, je zult jezelf moeten blijven ontwikkelen. Stilstaand water gaat echt stinken. In de pratijk zien we dat er nog een wereld te winnen is, als het gaat om het vergroten van de impact van de vakgebieden marketing en communicatie binnen organisaties. Wij willen onze eigenwijsheid delen en ons collectieve netwerk inzeeen zodat professionals en leidinggevenden – op hun eigen wijze – hun eigen- wijsheid verder kunnen ontwikkelen. Bewust betrekken we hierbij ook experts uit andere disciplines.”

Mary Hoogerbrugge: “We voelen de urgentie, en we voelen ons aangesproken om zelf bij te dragen aan de behoeke uit de markt. We zijn gepassioneerd over ons vak en vinden het mooi om onze kennis en ervaring, en ons netwerk, met anderen te delen en mensen en het vak verder te brengen.”

Iris is anders dan andere opleidingsinstituten doordat het is opgezet door een collectief van vakliefhebbers die zelf verantwoordelijk zijn voor de opleidingen. Elke Iris-partner is inhoudelijk verantwoordelijk voor een of meer opleidingen. De partners die de opleidingen hebben ontwikkeld zijn tijdens de opleidingsdagen ook zelf aanwezig naast de overige sprekers en docenten.

Alle opleidingen die Iris Academy aanbiedt, zijn geaccrediteerd door het NIMA.
Leden van NIMA, bvA, SWOCC, VIA en Logeion krijgen korting