Digital Marketing Trendrapport 2023

13-12-2022 (16:06) - Opleidingen

Welke trends kun je in 2023 verwachten op het gebied van digitale marketing? In het Digital Marketing Trendrapport 2023 van Beeckestijn Business School ontdek je de vijf belangrijkste trends voor komend jaar!

Dit trendrapport is geschreven voor Bart Meerdink en is tot stand gekomen door het analyseren van 100+ digitale strategieën in B2B, B2C, corporate en mkb-bedrijven. Dit is aangevuld met internationaal onderzoek en drie interviews met vak experts uit de markt.

De vijf digital marketing trends voor komend jaar

In het trendrapport worden de vijf digital marketing trends uitgebreid toegelicht. Hier in het kort:

1.     Media Mix Modeling om de effectiviteit van marketing te meten

Media Mix Modeling (MMM) wordt beschikbaar voor een steeds groter publiek door de ontwikkelingen binnen machine learning en artificial intelligence (AI). Hierbij gebruik je tools en geavanceerde analytics om het effect van diverse variabelen als media, promoties, en prijs op de sales te meten.

2.     Creators domineren Social Media

Creators zijn de absolute winnaar in het social media landschap. Zij hebben de algoritmes goed door en zijn authentiek. Daarom gaan merken steeds meer samenwerkingen aan met creators.

3.     Kennis van tools en technieken essentieel voor marketeer

De marketing binnen veel bedrijven verschuift meer naar de hardere data en tech kant. Het is daarom essentieel om je als marketeer in tools en technieken te verdiepen. Denk hierbij aan de overstap naar Google Analytics 4, AI en algoritmes.

4.     De jacht op 1st party data

Er staat een cookieloze toekomst op ons te wachten. Belangrijk dus om oplossingen te denken om ondanks het verwijden van third-party data toch de klant te herkennen. Denk hierbij aan proposities met een inlog om zo first party data te verzamelen.

5.     Geen woorden, maar daden voor een duurzame wereld

Ten slotte wordt er steeds meer verantwoording en transparantie verwacht van organisaties. Het gaat daarbij niet maar om alleen mooie woorden, maar echt om daden. Laat je commitment om te verandering zien en communiceer welke stappen je neemt.

Download het trendrapport

In het trendrapport wordt er uitgebreid stilgestaan bij elke trend. Laat je inspireren door nieuwe kennis met mooie voorbeelden. Lees het trendrapport en ga aan de slag met de mogelijkheden die deze trends bieden binnen jouw organisatie.

Make impact

Werk verandert continu en dat vraagt om de juiste kennis en skills. Beeckestijn Business School helpt hiermee. Met compacte en praktische programma’s binnen digital, marketing, cx, data en communicatie door 100% vakexperts. Op zoek naar gratis kennis en inspiratie? Woon een online clinic bij of download een van de?whitepapers. #kennisdelen