Marcolin lanceert nieuwe 'Leadership Academy' met focus op vrouwelijk leiderschap

24-11-2023 (12:49) - Personal Growth

Brillenfabrikant Marcolin lanceert de "Leadership Academy", een trainingsproject gewijd aan de talenten van het bedrijf en toekomstige leiders. De derde editie, die dit jaar van start gaat, heeft een sessie  met de focus opvrouwelijk leiderschap.

Sabrina Paulon, HR-directeur van de Marcolin Groep: "De Leadership Academy, en specifiek de Academy van dit jaar, is een integraal onderdeel van een visie die jaren geleden is gelanceerd, waarbij Marcolin zich inzet voor het bevorderen van een cultuur waarin verschillen worden gerespecteerd. Diversiteit is een waarde voor ons en een motor voor economische groei en ontwikkeling, niet alleen in het voordeel van vrouwen, maar van alle betrokkenen. Daarom willen we dat onze toekomstige leiders in staat zijn om een model te implementeren dat waarden omarmt in plaats van sekse gerelateerde kenmerken."

Marcolins visie op diversiteit en inclusie is een van de belangrijkste pijlers waarop de ESG-bedrijfsstrategie is gebouwd. Vandaag de dag is 57% van de werknemers van het bedrijf vrouw, waarvan 43% senior managers. In 2022 ontving Marcolin de erkenning "Beste werkgever voor vrouwen" in de brillenindustrie van het Duitse ITQF-instituut, dat de top 360 bedrijven in Italië beloont.